tres dies de dol

Mor una nena de València que es va ennuegar amb un llegum

La nena de 14 mesos no va poder superar els greus danys patits per la falta d'oxigen

nena / periodico

1
Es llegeix en minuts
A. Castelló

La nena de 14 mesos que es va ennuegar dilluns amb una mongeta a l’hora de dinar a l’escoleta municipal de Rocafort (València) ha mort aquesta matinada. La petita va ser intervinguda quirúrgicament però no ha pogut superar els danys causats per la falta d’oxigen.

Segons ha pogut saber aquest diari, l’incident va tenir lloc dilluns passat el migdia, a les instal·lacions de l’escoleta de Rocafort, de gestió municipal. Durant l’hora de dinar, la nena va començar a sentir-se malament a l’ennuegar-se amb una mongeta de petita mida. Segons explica l’alcalde Guillermo José, el personal del centre va activar ràpidament el protocol per a aquest tipus de casos, després de la trucada al 112. «La Policia Local s’hi va presentar en tot just un minut, mentre que els serveis d’emergència van arribar entorn dels 19», apunta.

Els serveis sanitaris van atendre la nena fent en un primer moment tècniques d’antiennuegament –les docents van ser les primeres que ho van intentar–, però en vista que no reaccionava i que no podien extreure-li l’objecte van decidir evacuar-la d’emergència fins a l’hospital. Allà, segons fonts solvents, va haver de ser operada d’urgència per mirar de retirar-li el llegum, que li obstruïa la respiració. Des d’aleshores s’ha mantingut ingressada a l’uci en estat crític, a causa dels danys cerebrals patits per la falta d’oxigen, i aquesta matinada ha mort.

Notícies relacionades

L’incident va caure com una galleda d’aigua freda a Rocafort, en general, i a l’escoleta municipal, en particular, on tant les famílies com el mateix personal va assegurar que havia sigut un «cop molt dur». La petita s’havia matriculat al centre aquest curs per primera vegada.

L’Ajuntament de Rocafort ha decretat tres dies de dol oficial i l’escoleta es mantindrà tancada divendres.