Galícia tanca l'hostaleria per al 60% de la població i permetrà només activitats essencials

Les mesures, que se sumen als tancaments perimetrals, entraran en vigor divendres i duraran un mes

zentauroepp55751125 soc galicia201104142844

zentauroepp55751125 soc galicia201104142844 / Lavandeira jr

2
Es llegeix en minuts
Alberto Blanco

La Xunta de Galícia multiplica les restriccions en 60 ‘consellos’ de Galícia, entre els quals hi ha les set grans ciutats: Vigo, la Corunya, Pontevedra, Ourense, Lugo, Ferrol i Santiago de Compostel·la. Entre les mesures que acaba d’anunciar el president de la Xunta, Alberto Núñez Feijóo, destaca el tancament de l’hostaleria. A més, es permetran només activitats essencials. «Ens preocupa la situació a Galícia i a la resta d’Espanya; les restriccions han de reforçar-se», va remarcar el president autonòmic. Es mantenen els tancaments perimetrals, que s’estenen a tots aquests ajuntaments.

Segons va avançar el president autonòmic, aquestes noves restriccions entraran en vigor divendres a les tres de la tarda i es mantindran durant un mes. Va matisar que s’anirà analitzant la situació per si es poguessin aixecar abans. Feijóo va posar èmfasi que a tots aquests ajuntaments més afectats per la pandèmia se seguirà el model d’O Carballiño. «Va permetre en 20 dies reduir la incidència a més de la meitat», va dir.

«El virus ja ha segat 951 vides a Galícia», va dir Feijóo. Malgrat tot, va destacar que és la tercera comunitat autònoma amb menys incidència. En qualsevol cas, va ser clar: «Toca ampliar les limitacions per la nostra salut i per l’economia», va dir. «Són decisions difícils i soc conscient que les limitacions són frustrants», va afegir.

En el cas de l’hostaleria

Es produeix només unes hores després que el comitè clínic acordés ahir mantenir les restriccions fixades divendres passat, com el tancament perimetral de les grans ciutats i la prohibició de realitzar reunions entre no convivents en totes aquestes àrees.

«Reitero la nostra preocupació actual a Galícia i a la resta d’Espanya», va remarcar el president autonòmic. «El virus ja ha segat 951 vides a Galícia», va dir.

La reunió del comitè clínic que va acabar ahir a altes hores de la nit va acabar sense noves mesures, amb què les set principals ciutats gallegues continuarien tancades perimetralment i es continuaran limitant les reunions als convivents als municipis on aquesta mesura ja estava en vigor.

Durant la trobada entre els tècnics i l’Executiu gallec es van estudiar restriccions més dràstiques, que afectaven els horaris del sector de l’hostaleria. Tot i que seguiran previsiblement sobre la taula, finalment ahir no es van adoptar. La pròxima reunió del comitè clínic, integrat per 34 professionals de la sanitat gallega, es farà aquest divendres.

Notícies relacionades

La compareixença de Feijóo es produeix a més després que Galícia patís la seva jornada més letal de la segona onada amb 21 morts, una de les pitjors xifres de tota la pandèmia. Ahir van arribar notícies més esperançadores amb una certa frenada en el nombre de contagis. No obstant, de nou va caldre lamentar la mort de set persones a causa de la Covid-19.

Contagis avui a Galícia

Després que el comitè clínic de la Xunta decidís, durant la nit d’aquest dimarts, mantenir el tancament perimetral de les seves ciutats, Galícia presenta avui unes xifres que se situen entre les pitjors d’aquesta segona onada de la pandèmia. La comunitat gallega suma 626 casos de Covid-19 confirmats per PCR en les últimes 24 hores, dels quals 187 a l’àrea de Vigo i 120 a la de la Corunya i Cee. Així doncs, en aquesta jornada tornen a repuntar els contagis, al superar-se en uns 200 als d’aquest dimarts, cosa que suposa un increment del 30%.