ESTRÈS HOSPITALARI

Puig prorroga una setmana més el tancament perimetral del País Valencià

La mesura es va decretar pel termini de set dies naturals i ara se n'ampliarà set més

undefined55332278 grafcva8508  valencia  09 10 2020   el president de la gener201009171258

undefined55332278 grafcva8508 valencia 09 10 2020 el president de la gener201009171258 / Biel Alino

1
Es llegeix en minuts
Marga Vázquez

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat avui que es prorrogarà el tancament perimetral del País Valencià una setmana més. Des de divendres passat a les 12 del migdia està prohibida l’entrada i sortida del País Valencià excepte per motius justificats. El tancament perimetral es va decretar pel termini de set dies naturals i ara se n’ampliarà set més. Puig ho ha manifestat durant la seva visita a la nova seu de la Confederació Hidrogràfica del Segura a Oriola.

Anteriorment, en una entrevista a Tele 5, el cap del Consell ha assegurat que «el més raonable és prorrogar del perimetratge» del territori valencià per evitar l’entrada i sortida sense causes justificades de l’autonomia.

Segons el parer de Ximo Puig, és necessari «analitzar i avaluar el funcionament de les mesures ja preses i, a continuació, plantejar noves propostes». En aquest sentit, ha asseverat que «l’estrès hospitalari és el paràmetre per ampliar» o no aquestes mesures.

Notícies relacionades

Les paraules del president de l’Executiu valencià van en la mateixa línia que les declaracions fetes ahir pel ministre de sanitat, Salvador Illa, que va afirmar que de moment no es plantegen confinaments domiciliaris perquè primer cal comprovar el resultat de les mesures adoptades fins ara, com els tancaments perimetrals de moltes comunitats autònomes. Segons la seva opinió, és molt aviat per observar resultats i, en funció de com siguin, caldria adoptar o no mesures més restrictives.

El ministre de Sanitat va fer aquestes declaracions arran de la petició d’algunes comunitats autònomes que s’estudiï la possibilitat de permetre els confinaments domiciliaris per intentar aturar l’avenç de la Covid-19.