enquesta

Un 80% d'espanyols utilitzen la mateixa mascareta més temps del recomanat

El Ministeri de Consum determina que, per garantir-ne l'eficàcia i, per tant, la protecció davant la Covid-19, s'han de reemplaçar cada quatre hores

zentauroepp55612948 mascrillas201027092415

zentauroepp55612948 mascrillas201027092415 / JOSE LUIS ROCA

2
Es llegeix en minuts
Efe

Gairebé el 80% dels espanyols admet que no substitueix la mascareta després de superar el seu temps d’ús, segons una anàlisi de Tendències Cofares, enquesta sobre hàbits de protecció davant la Covid-19.

La mascareta s’ha convertit en un element imprescindible del dia a dia com a mesura de seguretat davant el coronavirus.

Un dels aspectes a tenir en compte a l’hora d’utilitzar-la és el temps d’ús i cada quant és necessari substituir-la.

L’anàlisi Tendències Cofares revela que la majoria dels espanyols (82,5 %) assegura ser conscients de les hores de recanvi, fet que demostra un alt coneixement del seu ús.

Se’n detecta una consciència més elevada per part de les dones (87%) que dels homes (78%).

Malgrat el coneixement teòric sobre el temps de reemplaçament de la mascareta, pràcticament el mateix percentatge (79,8%) reconeix tenir oblits, i de nou els homes són els que més els experimenten.

En termes generals, el Ministeri de Consum determina que, per garantir-ne l’eficàcia i per tant la protecció davant la Covid-19, les mascaretes s’han de reemplaçar cada quatre hores.

Respecte a l’establiment on s’adquireixen les mascaretes, el 83,8% dels espanyols considera que la farmàcia és el lloc més segur i que més garanties ofereix.

El supermercat queda com a segona opció, amb un 9%, i les plataformes ‘online’ com a tercera, amb un 7,2%.

Respecte a l’àmbit laboral, es detecta un ús estricte de la mascareta durant tota la jornada.

En concret, així ho fa un 71%, mentre que el 17% no la utilitza al seu lloc perquè es compleixen les mesures de distanciament.

Els espanyols s’han adaptat bé a la utilització de la mascareta. De fet, el 67% assegura no haver tingut cap problema o haver-s’hi adaptat més ràpid del que esperava.

En aquest punt, les dones (39,8%) reconeixen en gran manera que els homes (26,6%) que el seu ús els continua resultant incòmode i no s’adapten a portar-les.

Per rang d’edat, són les generacions més joves les que s’han adaptat més ràpid a l’ús de la mascareta o no han tingut problemes per fer-ho.

Així ho assegura el 74,2% dels enquestats de la Generació Z (18-25 anys), el 67,3% dels Mil·lennistes (26-35 anys), el 60,7% de la Generació X (36-55 anys) i el 65% dels Boomers (més de 55 anys).

Aquesta anàlisi de Tendències Cofares ha avaluat també les preferències dels espanyols quant a la higiene de mans. El 75% dels enquestats prefereixen utilitzar aigua i sabó abans que gel hidroalcohòlic.

A més, no hi ha hagut grans canvis en la freqüència de presa de temperatura arran de la pandèmia.

Notícies relacionades

A nivell global, el 53% afirma que no es prenen més vegades la temperatura i de nou són els més joves els que s’hi mostren més sensibles.

Són els enquestats de la Generació Z (61%) i els Mil·lennistes (59%) els que més han incrementat la freqüència de presa de temperatura, davant el grup de la Generació X (40%) i els Boomers (26%).