Cinc, a la presó

Cop a la venda a domicili a Barcelona de cocaïna i drogues de disseny

Els Mossos detenen vuit persones d'un grup que repartia les 24 hores del dia

201028-cas-sp-dic / periodico

2
Es llegeix en minuts

Agents dels Mossos de Barcelona han desarticulat una organització criminal especialitzada en tràfic de cocaïna i drogues de disseny que, a diferència d’altres grups investigats, subministrava les drogues a domicili. Aquesta organització funcionava com una empresa d’enviament de les substàncies a la carta, de manera que el client no es desplaçava mai fins al lloc de subministrament sinó que rebia la droga a casa seva. Així, a més de dificultar l’acció policial, evitaven les queixes veïnals que solen comportar els punts de venda que reuneixen una gran afluència de consumidors.

Divendres passat, 23 d’octubre, els Mossos van desplegar un operatiu a Barcelona, Badalona, l’Hospitalet i Cerdanyola que va acabar amb la detenció de vuit persones, sis homes i dues dones, d’entre 20 i 33 anys i de nacionalitat espanyola, uruguaiana, equatoriana i dominicana. 

També van intervenir més de 600 grams de cocaïna i gran quantitat de monodosis d’aquesta droga i altres de disseny amagades als vehicles que utilitzaven per al repartiment de les drogues.

Els investigadors van fer registres i escorcolls judicials a sis domicilis i quatre locals. Cinc dels detinguts han ingressat a la presó.

Vehicles de repartiment per portar la droga fins a casa 

Fruit de la investigació, que es va iniciar el mes de maig d’aquest any, es va constatar que el cap de l’organització tenia a les seves ordres dues persones de la seva màxima confiança, que s’encarregaven d’amagar la substància estupefaent a casa seva. També eren les que manipulaven i adulteraven la droga i la preparaven per vendre-la en monodosis.

Aquestes dues persones disposaven de diversos terminals de telefonia mòbil que s’utilitzaven perquè els clients fessin la comada de la droga, indicant el tipus de substància que necessitaven, la quantitat i el lloc on volien rebre la droga.

Posteriorment, una vegada fetes les comandes, començaven a actuar altres membres de l’organització que tenien la funció d’anar a recollir les dosis pels domicilis dels investigats, i amb els seus vehicles particulars (cotxes, furgonetes, o motocicletes) començaven a fer el repartiment de la droga. 

24 hores cada dia de la setmana

Aquests treballadors tenien un horari definit i donaven servei les 24 hores del dia, els set dies de la setmana. Un dels implicats, a més, també era responsable d’una associació cannàbica. A hores d’ara s’estan fent comprovacions per determinar si el local complia tots els requisits legals permesos.

La documentació intervinguda en aquest establiment permetrà als investigadors determinar el nombre de socis inscrits i l’activitat econòmica que s’estava realitzant. Segons es desprèn de la investigació en alguna ocasió havia facilitat el consum a menors d’edat a l’interior.

Notícies relacionades

La investigació continua oberta per determinar si el responsable d’aquest entramat criminal utilitzava un local d’oci nocturn, que gestionava ell mateix, per blanquejar la gran quantitat de diners obtinguts de la venda de les substàncies estupefacients.

Cinc dels vuit detinguts en l’operatiu van ingressar a la presó després de passar a disposició judicial.

Temes:

Drogues Cocaïna