Campanya a 19 països

L'Europol demana ajuda i difon fotos dels violadors més perillosos de la UE

Cada dos minuts es denuncia un delicte sexual violent a la Unió Europea, amb dones i nens com a víctimes principals

sin ttulo-1 car 1200

sin ttulo-1 car 1200

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Cada dos minuts es denuncia un delicte sexual violent a la Unió Europea (UE), amb dones i nens com a principals víctimes, alerta l’Europol, que llança aquest dimarts una campanya a 19 països en recerca i captura dels delinqüents sexuals més perillosos d’Europa.

L’agència de coordinació policial de la UE calcula que, de mitjana, cada dos minuts una víctima d’un atac sexual acudeix a la policia per denunciar una agressió en algun dels països membres, per la qual cosa centrarà la seva atenció aquestes setmanes en els autors fugitius de les agressions sexuals més violentes denunciades fins ara.

Durant el pròxim mes, les fotos i els detalls coneguts sobre aquests delinqüents apareixeran a la web eumostwanted.eu, amb la policia de diferents països europeus sol·licitant l’ajuda de la població en general per localitzar a aquests fugits de la justícia, considerats els més perillosos d’Europa en aquest moment.

A 19 països

Les autoritats policials que participaran en aquesta campanya digital inclouen Espanya, el Regne Unit, Suècia, Bèlgica, Bulgària, Croàcia, Xipre, Dinamarca, Finlàndia, França, Alemanya, Itàlia, Luxemburg, Malta, els Països Baixos, Polònia i Romania.

Cada país ha seleccionat el que considera el fugitiu més perillós de les seves llistes de delinqüents més buscats, tant sospitosos com condemnats per delictes sexuals que estiguin subjectes a ordres de detenció europea.

Un mes difonent les fotos

Les seves fotos i dades presidiran la web, i les seves imatges circularan per internet i per diferents xarxes socials durant un mes.

«¡No hi ha temps per perdre, ajuda a atrapar aquests fugitius! Quan hagis acabat de llegir això, el més probable és que ja s’hagi denunciat almenys un delicte sexual violent en algun lloc de la UE. ¡No perdem més temps! Si reconeixes un dels delinqüents sexuals més buscats que apareixen en la campanya, ajuda a fer que Europa sigui més segura», insta l’Europol.

La informació, de qualsevol tipus, pot ser enviada de manera anònima a través de la web, i arribarà directament als investigadors nacionals de cada país que estan buscant el fugitiu en qüestió.

Notícies relacionades

La campanya del 2019 va ser un èxit. Sota el lema «el crim no té gènere», l’Europol va publicar una llista de les dones més perilloses de la Unió Europea, mirant de conscienciar sobre el paper que juguen les dones en el món criminal, especialment en els delictes financers.

Des que el 2016 l’Europol va llançar aquest projecte, un total de 91 delinqüents van ser arrestats. D’aquests, 33 van ser localitzats amb connexió clarament directa amb les campanyes ‘Most wanted’ que organitza aquesta agència de coordinació policial. 

Temes:

Violadors