a terrassa

Tres detinguts per ordir l'assassinat d'un empresari rival amb un sicari

Acusats d'encarregar per 15.000 euros la mort d'un adversari

La víctima és un antic soci del presumpte autor intel·lectual del crim

sicarios car 1200

sicarios car 1200

1
Es llegeix en minuts
Efe

La Policia Nacional ha detingut tres persones a Terrassa (Barcelona), acusades d’ordir l’assassinat d’un empresari rival de la comarca barcelonina del Baix Llobregat en mans d’un sicari a qui anaven a pagar 15.000 euros pel crim.

Segons ha informat la Policia Nacional, la investigació que ha derivat en aquestes detencions es va iniciar arran d’una informació anònima rebuda a la comissaria de la Policia Nacional de Terrassa que alertava que tres persones planejaven l’assassinat d’un empresari.

La víctima és un antic soci del presumpte autor intel·lectual de l’assassinat, amb el qual estava enfrontat a causa de desavinences en la seva anterior etapa de negocis i perquè s’havia convertit en la seva competència directa al sector de logística i transport a què tots dos es dedicaven.

El presumpte cervell de l’assassinat, segons han descobert els investigadors, va pagar 5.000 euros a una persona del seu entorn familiar perquè contactés amb ambients delinqüencials a la recerca d’un sicari que acceptés matar l’empresari del Baix Llobregat.

Al seu torn, aquest familiar va contactar amb un amic, a qui va pagar 5.000 euros més perquè contractés el sicari, que s’havia d’encarregar de l’execució a canvi de 15.000 euros.

En el marc de les investigacions, la Policia Nacional va descobrir que la trama havia contactat ja amb almenys dos sicaris per cometre el crim, cosa que va precipitar l’operació que ha culminat amb la detenció de tres dels implicats.

Les investigacions han revelat que un dels sicaris amb qui la trama va contactar havia advertit la víctima de les intencions del seu exsoci i s’havia ofert a protegir-lo i a declarar contra les persones que volien matar-lo a canvi d’una quantitat de diners.

En una entrada i registre al domicili del principal acusat per l’intent d’assassinat, la Policia Nacional va intervenir material electrònic, informàtic i documental que presumptament proven el crim que tramaven els detinguts.

Notícies relacionades

El jutge d’instrucció ha ordenat l’ingrés en presó preventiva de l’autor intel·lectual del pla, mentre que els altres dos han quedat en llibertat amb mesures cautelars.

Les investigacions han anat a càrrec d’agents de la comissaria de la Policia Nacional de Terrassa i de la Brigada Provincial de Policia Judicial de Barcelona.