Falta d'infermeres

L'Hospital del Mar de Barcelona preveu desprogramar operacions el cap de setmana que ve

En tots els casos es tractaria d'intervencions que no comprometen el diagnòstic, com les pròtesis de genoll o les cataractes

55290570 59

55290570 59

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Hospital de Mar de Barcelona preveu començar a desprogramar intervencions quirúrgiques el cap de setmana que ve. «Busquem cada dia l’equilibri, però anem molt justos, i pensem que trobar el cap de setmana que ve ens podem desprogramant intervencions», ha dit a Catalunya Ràdio la gerent del centre, Olga Pané, que ha remarcat que serien operacions que no comprometen el diagnòstic, com per exemple les pròtesis de genoll o les cataractes.

Notícies relacionades

Les més serioses, com les del càncer, no perillen, i creu que no perillaran. Pané assegura que l’hospital està preparat i en una situació molt diferent de la de març, però ha insistit que hi ha un dèficit de personal d’infermeria. Ha indicat que fa falta personal entrenat, i és per això que també es podrien suspendre operacions.

Sobre la possibilitat de contractar estudiants d’infermeria d’últim curs, que la consellera de Salut va situar com a opció amb l’estat d’alarma, ha remarcat que aquestes persones necessiten personal expert que els supervisi, i no se’ls pot posar en primera línia.