COVID-19

Més de 50 d'infectats per un brot en una residència a Sant Carles de la Ràpita

Actualment, hi ha vuit residents derivats a hospitals de la regió sanitària de Terres de l'Ebre, sis a l'Hospital comarcal d'Amposta i dos a l'Hospital Santa Creu de Jesús

residencias-ancianos

residencias-ancianos / FERRAN NADEU (FERRAN NADEU)

1
Es llegeix en minuts

El brot de Covid-19 declarat a la residència Vima de Sant Carles de la Ràpita (Tarragona) ja compta amb 53 infectats, dels quals 50 són usuaris i 3 professionals del centre.

En un comunicat, el departament de Salut de la Generalitat ha recordat que aquest brot es va declarar dimecres passat després de detectar diverses persones amb símptomes de coronavirus.

Des d’aleshores, s’han efectuat tests PCR als 150 usuaris i als 80 treballadors de la residència, les instal·lacions de la qual s’han dividit per disposar d’una planta covid.

Actualment, hi ha vuit residents derivats a hospitals de la regió sanitària de Terres de l’Ebre, sis a l’Hospital comarcal d’Amposta i dos a l’Hospital Santa Creu de Jesús.

Altres brots

Precisament, a l’hospital comarcal d’Amposta hi ha un brot que afecta sis usuaris i dos treballadors, mentre que en les últimes hores s’ha detectat un altre brot a l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta que afecta tres usuaris i sis professionals.

A la mateixa regió tarragonina també hi ha un altre brot de coronavirus que afecta cinc usuaris a la llar residencial Àngel d’Apasa d’Amposta.

En aquest cas, a les persones amb PCR negativa se les ha traslladat a un altre centre adaptat per atendre persones amb discapacitat. 

23 infectats a Valls

Notícies relacionades

La residència Alt Camp de Valls (Tarragona) ha iniciat aquest dissabte el trasllat a una ala aïllada de les seves instal·lacions dels 16 usuaris infectats per coronavirus, després d’haver-se detectat fa uns dies un brot al centre que també afecta set treballadors.

En un comunicat, l’Ajuntament de Valls ha explicat que des de dimarts passat s’han efectuat 228 tests PCR als residents i treballadors d’aquest centre.