INVESTIGACIÓ JUDICIAL

¿Per què Mainat declara aquest diumenge per l'intent d'assassinat que va patir?

El jutge no només ha citat el productor de televisió, sinó també la seva dona, acusada de voler matar-lo

Els metges que van atendre l'excantant de La Trinca seran citats més endavant

zentauroepp55580922 201025jm josep maria mainat declara ciutat de la justicia  t201025111722

zentauroepp55580922 201025jm josep maria mainat declara ciutat de la justicia t201025111722 / Joan Mateu Parra

2
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

No és gens habitual, però el productor de televisió Josep Maria Mainat declararà davant el jutge d’instrucció que investiga el presumpte intent d’assassinat per part de la seva dona aquest diumenge, malgrat que la seva compareixença s’havia fixat, al principi, per a principis de desembre. ¿Per què diumenge, quan l’activitat judicial està sota mínims? Doncs per la senzilla raó que el togat que instrueix aquest mediàtic cas i el fiscal estan de guàrdia amb el seu jutjat.

La Ciutat de la Justícia de Barcelona, on a les 10 hores ha d’acudir l’exmembre de La Trinca, està pràcticament tancada i només es permet l’accés als jutjats de guàrdia. És a dir, la presència de l’excantant pot passar més desapercebuda. Serà la primera vegada que Mainat ofereixi la seva versió sobre els fets. El jutge, a més, ha citat també aquest diumenge, però més tard, l’acusada, la seva dona Angela Dobrowolski, que va ser detinguda i està en llibertat pel presumpte intent d’assassinat. El motiu: per si la fiscalia o l’acusació particular en sol·liciten la presó provisional o altres mesures cautelars. La parella està en procés de divorci. S’han deixat per un altre dia els interrogatoris dels metges i els treballadors de l’ambulància que van atendre la víctima quan va patir un coma hipoglucèmic per una suposada injecció d’insulina subministrada per la seva dona.

Dobrowolski, de 37 anys i que estudia últim curs de Medicina, ja va declarar davant el jutge després de ser detinguda pels Mossos d’Esquadra acusada d’intentar matar Mainat el 22 de juny, en una compareixença en la qual va mantenir que s’havia limitat a injectar al seu marit un compost vigoritzant, perquè ell l’hi va demanar per al tractament antiedat que segueix des de fa anys. Després de la seva declaració com a investigada –en la qual encara no estava personat Mainat, com a acusació particular–, la fiscalia va demanar el seu ingrés en presó preventiva, però el jutge en va acordar la llibertat provisional, amb l’obligació de comparèixer periòdicament al jutjat.

«M’ha volgut matar»

Notícies relacionades

Amb les dues declaracions, el jutge mirarà de reconstruir els fets la nit en què Mainat, diabètic i de 72 anys, va patir una accentuada baixada de sucre que li va provocar un coma hipoglucèmic, quan ja s’havia ficat al llit després de passar una vetllada amb la seva dona i els seus dos fills petits. Va ser la mateixa Dobrowolski la que va trucar a l’ambulància per alertar de l’estat del seu marit, que, quan ja estava estès a la llitera esperant el seu trasllat a l’hospital, va trucar a la mainadera dels seus fills per revelar-li: «Ha sigut ella, m’ha volgut matar». La dona de Mainat va ser detinguda una altra vegada el 21 de setembre acusada de cobrar dos xecs d’un talonari en blanc sostret al seu marit –de 2.900 i 1.200 euros–, falsificant la seva firma. 

A més d’aquesta investigació per intent d’assassinat, el productor televisiu i la seva dona tenen altres causes obertes en jutjats de violència contra la dona, arran de les denúncies creuades que tots dos es van interposar acusant-se mútuament d’agressió. Al desembre, Mainat i la seva encara dona hauran de declarar per una d’aquestes denúncies. Una és per la suposada empenta que li va clavar el productor de televisió a la seva dona.