CURS ACADÈMIC 2020-21

Manuel Castells: «Les aules de les facultats són segures»

El ministre d'Universitats assegura en la reunió amb el titular de Sanitat i els consellers autonòmics que els protocols de prevenció davant el coronavirus «funcionen»

undefined55518928 graf5060  madrid  21 10 2020   los ministros de sanidad y un201021211417

undefined55518928 graf5060 madrid 21 10 2020 los ministros de sanidad y un201021211417 / Borja Puig de la Bellacasa

1
Es llegeix en minuts
Olga Pereda / Julia Camacho

El ministre d’Universitats, Manuel Castells, acaba d’assegurar que les aules de les facultats són espais «segurs» davant el coronavirus. Així ho ha afirmat després de la reunió que ha mantingut aquesta tarda amb el titular de Sanitat, Salvador Illa, i els responsables autonòmics. Tant Illa com Castells han deixat clar que els incidents que han ocorregut en entorns no estrictament acadèmics, com col·legis majors o residències (en al·lusió a la festa que va tenir lloc al Galileo Galilei de València, on es van disparar els contagis i es van tancar les aules de la Politècnica) demostren que els protocols dissenyats a l’estiu funcionen. Castells ha demanat no criminalitzar els universitaris i ha recordat com algunes universitats (per exemple, la de Granada) han tancat «per ordre administrativa» però els bars del voltant continuen tenint activitat.

Fonts pròximes a la reunió –celebrada telemàticament– han explicat que el to ha sigut cordial però que tots els consellers autonòmics han reclamat uns criteris comuns d’actuació per aturar casos «més complexos» que es puguin produir en el futur.

Notícies relacionades

A Catalunya, les activitats docents presencials de les universitats estan limitades al màxim des del 15 d’octubre, una mesura que, de moment, té una durada de 15 dies.

En la reunió, s’ha remarcat la necessitat que promoure campanyes de conscienciació sobre l’oci juvenil segur, respectant la distància interpersonal i l’ús de mascareta.

Temes:

Universitat