envelliment

El coronavirus frena el nombre d'embarassos al Japó

Si es manté la tendència, l'any vinent naixeran al país menys de 800.000 nadons, molt per sota dels prop de 865.000 que hi va haver el 2019

coronavirus-japon-gente

coronavirus-japon-gente

1
Es llegeix en minuts
Efe

El Japó ha estat experimentant en els últims mesos un fort descens en el nombre d’embarassos a causa de l’extensió de la pandèmia, cosa que aguditza la tendència de l’envelliment de la població nipona, ha informat avui el Ministeri de Salut. 

Segons les dades oficials, el maig passat hi va haver una caiguda del 17,1% en el nombre d’embarassos registrats respecte al mateix mes de l’any passat. 

Aquestes xifres mensuals, en general, confirmen les concepcions que s’han produït en les onze setmanes anteriors, en aquest cas entre el febrer i el març, quan el Japó va començar a veure amb alarma com creixia el nombre de casos de coronavirus. 

D’acord amb aquestes mateixes dades, al juny es va notificar una reducció d’embarassos del 5,4% respecte al mateix mes del 2019, i al juliol la caiguda va ser del 10,9%. En total, en els tres mesos indicats la caiguda va ser de l’11,4% respecte al mateix període del 2019. 

Notícies relacionades

Això anticipa que, de nou, hi haurà una important reducció en el nombre de naixements que es registraran el 2021. 

Segons projeccions de l’agència local Kyodo, si es manté la tendència, l’any vinent naixeran al Japó menys de 800.000 nadons, molt per sota dels prop de 865.000 que hi va haver el 2019, el nivell més baix en la recent història del país.