editorial viral

El director de 'La Stampa' relata ingressat a l'uci el dolor i por del virus

En un parament dirigit als negacionistes de la pandèmia, Massimo Giannini, ressalta que «hi ha una guerra i es lluita als llits d'hospital i no en els programes de televisió»

«Quan vaig entrar en aquesta uci fa cinc dies, hi havia 16 persones, majoritàriament amb més de 60 anys. Avui en som 54, majoritàriament entre els 50 i els 55 anys», adverteix el periodista

zentauroepp11746924 massimo giannini201019100502

zentauroepp11746924 massimo giannini201019100502

1
Es llegeix en minuts
Efe

El director del diari italià ‘La Stampa’, Massimo Giannini, de 59 anys, es troba ingressat des de fa 15 dies a la unitat de cures d’intensiu per coronavirus i ha llançat des de les pàgines del rotatiu un missatge d’advertència de les enormes conseqüències que està tenint aquesta segona onada de la pandèmia al país.

L’editorial en primera persona de Giannini s’ha fet viral a l’explicar el dolor i la por que està vivint aquests dies i com els hospitals comencen a estar saturats.

«Quan vaig entrar en aquesta uci fa cinc dies, hi havia 16 persones, majoritàriament amb més de 60 anys. Avui en som 54, majoritàriament entre els 50 i els 55 anys. A part de mi, i d’una dotzena d’afortunats més, tots els altres es troben en condicions molt greus: sedats i intubats», relata el periodista a ‘La Stampa’.

«Tots hauríem de veure-ho, per entendre què significa tot això. Però la gent no ho vol veure i, sovint, es nega a comprendre-ho», assegura en el el seu missatge el director de ‘La Stampa’ als negacionistes de la pandèmia.

I continua: «He passat els últims cinc dies a cures intensives, connectat als tubs d’oxigen, els sensors de constants vitals, l’oxímetre, amb un accés arterial al braç esquerre i un accés venós al dret».

Descriu que els «metges, anestesistes, els reanimadors, les infermeres, ja estan començant a treballar a doble torn perquè estan sobrecarregats de feina, amb granotes, guants, mascaretes i ulleres» i que abans se’ls deia «herois» i ara «tots s’han oblidat d’ells».

Notícies relacionades

«Perquè hi ha una guerra i es lluita en els llits d’hospital i no en els programes de televisió», afegeix.

L’editorial de Giannini es divulga en un moment en què Itàlia ha batut tots els seus rècords de contagis amb més d’11.000 casos diaris, però sobretot amb els ingressats que augmenten de manera considerable, igual com els quals requereixen l’uci que augmenten de 50 en 50 cada dia.