Rússia anuncia la producció massiva de la seva vacuna Sputnik V a partir de desembre

El director del Fons Rus d'Inversió Directa, Kirill Dmítriev, anuncia que al desembre es produiran més de 10 milions de dosis de l'Sputnik V i que al gener començaran els subministraments de forma intensiva

zentauroepp55495304 file photo  a medic of the regional hospital receives  russi201019214844

zentauroepp55495304 file photo a medic of the regional hospital receives russi201019214844 / TATYANA MAKEYEVA

2
Es llegeix en minuts
Martín Huerta Niño

«Preveiem que al desembre estarem en disposició de portar l’Sputnik V a Amèrica Llatina. En produirem milions de dosis al desembre, i al gener començarem a subministrar-la de forma molt activa». Ho assegura Kirill Dmítriev, director del Fons Rus d’Inversió Directa que, amb els investigadors de la vacuna, ha participat aquest dilluns en una trobada virtual amb un grup de periodistes iberoamericans, promogut per l’Institut Bering-Bellingshausen per a les Amèriques (IBBA), en què, per part d’Espanya, només hi ha hagut representació de Prensa Ibérica, grup al qual pertany EL PERIÓDICO DE CATALUNYA.

Des del Fons Rus d’Inversió Directa s’assegura que hi ha ja una demanda global de la vacuna que supera els 1.200 milions de dosis.

El director adjunt del Centre Nacional d’Investigació d’Epidemiologia i Microbiologia Gamaleya, Denis Logunov, ha destacat l’eficàcia i la seguretat que està demostrant la seva vacuna fins ara i ha revelat que els resultats provisionals dels assajos, en els quals participen 40.000 voluntaris, seran publicats al novembre.

Els científics russos creuen que la seva vacuna aportarà una immunitat d’«entre un i dos anys», mentre que, d’acord amb la informació que manegen, altres vacunes que en l’actualitat s’investiguen al món «no superarien els sis mesos d’immunitat».

Quan els hi han preguntat pels efectes secundaris de la vacuna en el 14% dels vacunats en els assajos a què va al·ludir al setembre el ministre rus de Sanitat, Mikhaïl Muraixko, els investigadors insisteixen que els participants no han mostrat cap complicació severa: «Tots els efectes de la vacunació detectats, que no van durar en cap cas més de dos dies, se circumscriuen a una febre, un dolor moderat al lloc de la injecció i algun malestar passatger i lleu».

Notícies relacionades

Denis Logunov va voler deixar clar referent a això que «la llei russa no difereix de les lleis internacionals, i tots els assajos clínics es realitzen d’acord amb la reglamentació establerta. Hi ha una regulació i si es localitza alguna complicació seriosa, s’atura l’assaig i s’obre una investigació per determinar-ne les causes. La regulació internacional és superior a la nacional, preval el sentit comú ja que treballem amb éssers humans i la Federació Russa no difereix en aquesta matèria en relació amb la Unió Europea o els Estats Units».

«El nostre enfocament més gran a la vacuna és la seguretat de l’ésser humà a qui se li administra», ha afegit Kirill Dmítriev.

Temes:

Coronavirus