RESPOSTA PARLAMENTÀRIA

El Govern posa els campaments militars per a nens en el punt de mira

L'Executiu demanarà a les comunitats autònomes que revisin aquestes activitats d'oci

campamentos-militares-ninos

campamentos-militares-ninos

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El Govern veu amb «preocupació» l’existència de campaments d’estiu per a nens de temàtica militar i demanarà que es revisin a les comunitats autònomes, les encarregades de la regulació de les activitats d’oci i temps lliure per a la infància i la joventut.

Els campaments militars són de caràcter privat i no tenen cap vincle amb les Forces Armades ni el Ministeri de Defensa, tot i que en la majoria de les ocasions els seus responsables són militars o exmilitars, guàrdies civils o persones relacionades amb la seguretat privada.

L’Institut de la Joventut (Injuve) «deplora» aquestes activitats, segons reconeix en una resposta parlamentària el diputat de Més País Íñigo Errejón i a més considera que la seva temàtica conculca «l’esperit o la lletra» de nombroses disposicions legals nacionals i internacionals.

Entre aquestes cita la Convenció sobre els Drets del Nen, l’Agenda 2030, els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) o els Objectius Europeus de Joventut, tots orientats cap a una educació en valors, per la pau i la convivència.

Reparar «deficiències»

En aquest sentit, l’Injuve –dependent del Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030, que dirigeix el vicepresident Pablo Iglesias–, apunta que la regulació de les condicions en què es poden desenvolupar els campaments i activitats d’oci i temps lliure educatiu dirigits a la infància i la joventut és una competència plena de les comunitats autònomes. I per tant els correspondria reparar les «deficiències» que es detectin en els campaments infantils.

No obstant, assumeix que l’Injuve «no pot quedar-se al marge de les activitats referides» i per tant traslladarà la seva preocupació a les autonomies en pròximes convocatòries del Consell Interterritorial de Joventut.

Educació per a la pau

L’Injuve explica que un dels eixos «essencials» de la seva missió és promoure una societat cohesionada, justa i inclusiva, «on totes les persones joves tinguin les mateixes oportunitats i se’n sentin part fent-la seva i contribuint a construir-la».

Notícies relacionades

I per tant considera que les activitats de temps lliure per als menors d’edat han de promoure l’anàlisi, la reflexió crítica i el compromís amb la transformació social entre els joves.

L’Injuve defensa així que, lluny de la temàtica dels campaments militars, aquests centres han de fomentar activitats relacionades amb l’educació ambiental, l’educació per al desenvolupament, l’educació per a la igualtat, l’educació intercultural o l’educació per a la pau.

Temes:

Nens Joves