De cara a l'estiu

Llançà estudia posar més càmeres per combatre la violència i les ocupacions

El municipi també es planteja reforçar el control policial per «avançar-se» al repunt que preveuen de cara a l'estiu

llancaok

llancaok

1
Es llegeix en minuts
ACN

L’Ajuntament de Llançà (Alt Empordà) està estudiant instal·lar noves càmeres de videovigilància en diversos punts del municipi per combatre la delinqüència. Entre les quals, a les entrades de les urbanitzacions per evitar nous episodis d’ocupacions il·legals.

L’alcalde del municipi, Francesc Guisset, assegura que el «repunt» viscut durant els mesos de juny i juliol està «sota control» i que s’han produït diverses detencions «gràcies a l’actuació coordinada dels diferents cossos de seguretat». Malgrat això, tem que de cara a la nova temporada turística es torni a produir un increment de delictes, i volen evitar-ho. En aquest sentit, a més de la instal·lació de càmeres, no descarten un «reforç» d’agents de la Policia Local.

Notícies relacionades

Entre finals de juny i principis de juliol, Llançà va patir una onada de robatoris i ocupacions que van generar malestar entre els veïns. Tal va ser la indignació que desenes de persones es van manifestar diversos dies per denunciar la sensació d’inseguretat. L’alcalde va vincular part de la delinqüència als okupes i va reclamar més pressió policial per combatre el fenomen.

«Llançà, per sort o per desgràcia, té tren, i això ens porta algunes d’aquestes situacions», assegura. En aquests moments, el municipi compta amb tres dispositius de videovigilància i dos lectors de matrícules. La intenció és ampliar-lo al centre del municipi, especialment, als carrers comercials i als punts «on hi ha antecedents de fets delictius».