Estudi en set països

La Creu Roja alerta que la Covid ha empitjorat la salut mental de la meitat de la població

La pandèmia ha agreujat malalties mentals ja existents i n'ha generat d'altres de noves

zentauroepp40957011 depresin200629122603

zentauroepp40957011 depresin200629122603

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Més de la meitat de les persones (51%) consultades en una enquesta del Comitè Internacional de la Creu Roja (CICR) han indicat que la pandèmia de Covid-19 ha afectat de manera negativa la seva salut mental, ha informat avui l’organització.

L’estudi, elaborat de cara a la celebració aquest dissabte del Dia Mundial de la Salut Mental, assenyala que el brot de coronavirus «ha agreujat malalties mentals ja existents, n’ha generat d’altres de noves i ha limitat encara més l’accés a serveis de salut mental».

Davant aquesta situació és necessari «un finançament urgent i més elevat per a la salut mental i el recolzament psicosocial en les respostes humanitàries», ha remarcat la centenària organització en un comunicat.

Set països

L’estudi, elaborat a set països (Colòmbia, Líban, Filipines, Sud-àfrica, Suïssa, Ucraïna i Regne Unit), també indica que tres de cada quatre persones consideren que és necessari donar especial recolzament en salut mental als treballadors en primera línia en la pandèmia, com el personal mèdic.

Notícies relacionades

«Acostumen a estar exposats al virus de manera directa, treballen moltes hores seguides i, indefectiblement, són testimonis d’esdeveniments traumàtics», a més de «ser estigmatitzats en la prestació de recolzament a comunitats afectades per desastres», assenyala el CICR.

«Avui, més que mai, hem d’invertir en salut mental i recolzament psicosocial tant per a les comunitats com per als qui estan a càrrec de la seva atenció, a fi d’ajudar-los a suportar la seva situació, reconstruir la seva vida i tirar endavant d’aquesta crisi», ha remarcat el secretari general del CICR, Jagan Chapagain.

Temes:

Creu Roja