CAUSA PENAL

La Fiscalia demana que s'investigui la residència Domus VI de Llíria per maltractament

Aprecia indicis de delicte contra la integritat moral dels avis després d'analitzar les imatges difoses el mes passat

54755047 59

54755047 59 / ©Miguel Lorenzo (©Miguel Lorenzo)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Fiscalia de València creu que el possible maltractament a avis a la residència Domus VI de Llíria podria constituir delictes contra la integritat moral de les víctimes, per la qual cosa s'ha demanat als jutges que obrin una causa penal contra els responsables.  

El mes passat, els mitjans de comunicació van difondre unes imatges en què es pot veure  avis de l'esmentada residència en condicions aparentment lamentables. Per exemple, lligats a cadires, amb nafres o despullats, suposadament desatesos per menjar i abandonats després de caure a terra. Davant la gravetat de les imatges, la Fiscalia Provincial de València va obrir diligències d'investigació el passat 9 de setembre. 

En el seu escrit d'aquest dimecres, a què ha tingut accés EFE, assenyala que, després de la investigació preliminar, considera que les situacions d'abandonament i desprotecció a avis que semblen haver tingut lloc en aquesta residència poden ser constitutives de diversos delictes contra la integritat moral de l'article 173.1 del Codi Penal. Per això, ha remès les seves diligències als jutjats d'aquesta població perquè obrin una investigació penal contra els seus responsables. 

Notícies relacionades

Dice el informe que "a raíz de las actuaciones llevadas a cabo por la Fiscalía, se infiere que existen indicios de que el trato dispensado a los residentes por la directora de la residencia, en su posición de garante, y por los encargados del cuidado, vigilancia y atención de los mismos, va soscavar greument la seva dignitat i integritat moral». Aquest fet continua i s'agreuja al considerar que els residents eren més vulnerables per la seva avançada edat, per patir greus malalties psíquiques i físiques i el seu alt grau de dependència, així que requerien la màxima protecció

El escrito finaliza acordando la remisión al Juzgado decano de los de Llíria porque els fets investigats poden ser constitutius de diversos delictes contra la integritat moral de l'article 173.1 del Codi Penal.