acció ecologista

Gairebé mil manifestants a Gavà contra la construcció de 4.800 vivendes

Denuncien que l'anomenat 'Pla de Ponent, la promoció urbanística més gran en marxa a Catalunya, amb l'edificació de 4.896 pisos, afectarà diverses zones naturals del delta del Llobregat

gava

gava

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Centenars de persones, unes 800 segons els convocants, s’han manifestat aquest matí a Gavà (Barcelona) en contra de l’anomenat ‘Pla de Ponent, la promoció urbanística més gran en marxa a Catalunya, amb l’edificació de 4.896 vivendes, que afectarà diverses zones naturals del delta del Llobregat.

Fonts dels convocants –l’organització Ecologistes en Acció i la plataforma veïnal Aturem el Pla de Ponent-Salvem el Calamot i la Riera dels Canyars– han informat que els manifestants s’han concentrat davant l’estació de Renfe de la localitat i posteriorment han tallat la carretera comarcal C-245, a l’altura de la Rambla, i s’han dirigit a la plaça de l’Ajuntament.

La població creixerà un 25%

Els convocants de la marxa reclamen la paralització de l’esmentat pla per protegir l’últim corredor biològic que connecta el Parc Natural del Garraf amb el delta del Llobregat. El projecte preveu l’edificació de gairebé 5.000 vivendes entre Gavà i Castelldefels, al voltant de la Riera dels Canyars, que, segons el parer dels ecologistes, incrementarà el risc d’inundacions a la plana del Llobregat ja que disminuiran les zones d’infiltració natural a l’asfaltar i consolidar 186 hectàrees de superfície.

La creació d’aquest polígon, a més, implicarà que la població de Gavà creixerà un 25% amb l’arribada de 12.000 nous habitants, un escenari que l’esmentada plataforma considera que «no respon a les necessitats internes» del municipi.

Talar milers d’arbres i entre 7.000 i 10.000 vehicles més

Notícies relacionades

El projecte obligarà també a talar milers d’arbres, suposarà l’arribada al municipi d’entre 7.000 i 10.000 vehicles més i acabarà, segons els ecologistes, amb les últimes terres de cultiu no salinitzades del delta.

La plataforma assegura també que els promotors del projecte, el fons d’inversions Kronos Investment, s’ha reunit recentment amb l’administració per negociar un augment en el volum d’edificació del projecte

Temes:

Urbanisme Gavà