amb epicentre a Lizoain

Un terratrèmol a Navarra es nota a Barcelona, l'Hospitalet de Llobregat i Tarragona

El telèfon 112 de la Generalitat ha rebut trucades també de Sort i Almacelles

Les tremolors, que no han causat danys, s'han sentit també a l'Aragó, La Rioja i Euskadi

sismografo

sismografo / NICOLAS ASFOURI (AFP)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Navarra ha registrat aquesta nit terratrèmols de magnituds molt superiors a les de dies anteriors, com l’ocorregut a les 00.02 hores amb una magnitud de 4,6 graus en l’escala de Richter, al qual n’ha seguit un altre de 4,4 graus i dos més de 3,8 graus i 3,4 graus en l’escala de Richter, tots amb epicentre a Lizoain

Les tremolors s’han sentit de forma notòria a nombroses localitats de la Comunitat Foral i el primer, amb l’epicentre localitzat a un quilòmetre de profunditat a Lizoain, s’ha notat també en comunitats limítrofes com l’Aragó, La Rioja o el País Basc i fins i tot a Catalunya.

Catalunya, segons ha informat Protecció Civil, el telèfon 112 ha rebut trucades de Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat, Tarragona, Sort i Almacelles.

Així, a més de notar-se en localitats pròximes de la conca de Pamplona, aquest terratrèmol s’ha percebut en altres poblacions navarreses tan distants com Tudela, Estella-Lizarra, Lesaka o Isaba, i ha arribat fins i tot a sentir-se a Sant Sebastià, Logronyo, Saragossa, Osca, a més de sentir-se a Barcelona.

Després d’aquesta tremolor, segons l’Institut Geogràfic Nacional, se n’han registrat altres a les 00.11 i a les 00.23 d’1,9 graus, seguits a les 00.54 hores d’un altre moviment de 3,4 de magnitud, tots dos amb epicentre a la mateixa zona.

 

Notícies relacionades

Posteriorment a la 1.37 s’ha produït un nou sisme de 3,8 graus i epicentre igualment a Lizoain, tot i que poc després (a les 02.21 hores) se’n va sentir un de més gran de 4,4 graus amb l’epicentre situat també a 1 quilòmetre de profunditat.

A través de les xarxes socials hi ha hagut persones que han relatat com a les seves vivendes han caigut objectes de les prestatgeries, sense que, de moment, es tingui constància de més incidències.