més enllà de les discrepàncies polítiques

Simón demana als madrilenys seguir les recomanacions sanitàries

Madrid representa actualment més del 35% dels casos que es notifiquen a Espanya

zentauroepp53810984 soc200927185937

zentauroepp53810984 soc200927185937 / EUROPA PRESS E Parra POOL

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha demanat als madrilenys que continuïn les recomanacions de les autoritats sanitàries per frenar l’expansió del coronavirus, més enllà de les discrepàncies polítiques que hi pugui haver entre administracions.

Simón s’ha pronunciat així en una roda de premsa i després que el Ministeri de Sanitat hagi publicat aquest dijous al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) una ordre per restringir la mobilitat en els municipis de més de 100.000 habitants amb 500 casos de Covid-19, i que va ser acordada aquest dimecres al si del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS), amb el vot en contra d’algunes comunitats com, per exemple, Madrid.

No obstant, i malgrat aquestes discrepàncies, Simón ha explicat que els criteris que es planteja en l’ordre, en què no es planteja un confinament individual en un domicili, és per a una situació «extrema» com la que s’està vivint a la Comunitat de Madrid, assenyalant que «no és l’única» regió.

Madrid representa el 35% de nous casos

«Madrid representa actualment més del 35% dels casos que es notifiquen a Espanya, és la comunitat amb més incidència, amb més taxa d’ocupació de llits a uci i amb una gran pressió sobre els sistemes d’Atenció Primària», ha dit.

Notícies relacionades

Per això, Simón ha sol·licitat a la població madrilenya que adopti les mesures sanitàries que han demostrat ser efectives per evitar el contagi de la Covid-19 com, per exemple, rentar-se les mans, l’ús de la mascareta, la distància de seguretat, evitar les aglomeracions i «no fer sortides sense sentit» dels domicilis.

«Si la població les aplica, independentment de les mesures que es puguin prendre des de les administracions, sí que podrem estabilitzar entre tots la situació de la Comunitat de Madrid», ha conclòs el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries.