LA SEGONA ONADA DE LA COVID

Càrregues policials en una concentració per la sanitat pública a Madrid

La policia dissol una protesta davant l'assemblea en què es reclamava la dimissió d'Ayuso

zentauroepp55089535 madrid  24 09 20  la polic a carga en manifestaci n frente a200924214031

zentauroepp55089535 madrid 24 09 20 la polic a carga en manifestaci n frente a200924214031

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Una concentració per la sanitat pública davant l’Assemblea de Madrid ha derivat aquest dijous en càrregues policials. La protesta havia començat a la zona del centre de salut Ángela Uriarte, al districte Puente de Vallecas, per reclamar també la dimissió de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso. Unes 50 persones del centenar concentrat es va desplaçar fins a l’assemblea, a uns 500 metres, on va intervenir la policia, que va detenir tres persones.

Segons fonts de la policia, hi va haver tres detinguts que havien carregat contra les forces de seguretat llançant-los pedres. 

Notícies relacionades

El portaveu de Més País al Congrés, Íñigo Errejón, va apel·lar a través de les xarxes socials al Govern perquè expliqui «el diferent tracte a qui es concentra a Vallecas o a Núñez de Balboa».

La protesta s’emmarcava en les convocades aquest dijous, amb el lema #LosBarriosSeLevantan, per la Federació Regional d’Associacions Veïnals de Madrid (FRAVM) en més de 50 centres sanitaris de la Comunitat de Madrid per exigir el reforç de les plantilles de l’atenció primària, la contractació de rastrejadors, l’obertura de zones verdes o el reforç dels mitjans de transport públic.