'El crim dels tirants'

Condemnat a 20 anys de presó Rodrigo Lanza per assassinat amb caires ideològics

La magistrada presidenta del tribunal popular imposa també el pagament d'una indemnització de 200.000 euros a la família del mort

20200923 514814 rodrigolanzae 1 1 / periodico

2
Es llegeix en minuts
L. G. M.

20 anys de presó i 200.000 euros d’indemnització a la família del mort. Aquesta és la condemna imposada a Rodrigo Lanza per la magistrada president del tribunal popular, María José Gil Corredera, que va considerar en el seu veredicte que l’acusat era autor d’un delicte d’assassinat amb l’agreujant de traïdoria i l’eximent d’embriaguesa, informa ‘El Periódico de Aragón’, del grup Prensa Ibérica.

La sentència acaba de ser notificada a la Fiscalia, als advocats de la família de la víctima, José Luis Melguizo i Enrique Trebolle, al de l’acció popular de Vox, exercida per l’advocat i diputat David Arranz i el lletrat de la defensa, Endika Zulueta.

Els membres del jurat van considerar com a fet provat que tot es va iniciar després que un amic de Lanza li digués que Laínez «era d’extrema dreta o neonazi i que en ocasions portava tirants amb els colors de la bandera espanyola». «Lanza es va aproximar a la víctima, van tenir una discussió que ningú va escoltar, tot i que el processat els va dir als seus amics que Laínez li havia dit ‘sudaca’ i que havia de tornar al seu país per estranger», van assenyalar, alhora que van destacar que anteriorment «li havia dit al mort que aquest barri era antifeixista i que no volien nazis allà, que no era benvingut».

Una brutal agressió

La següent topada, la mortal, la van descriure a partir del relat d’un dels testimonis de l’agressió, l’amo del bar El Tocadiscos, situat al barri saragossà de La Magdalena. Van considerar que Laínez va anar darrere de Lanza quan marxava de l’establiment. «Van mantenir una trobada i la víctima va tornar a posar-s’hi, moment en el qual Lanza va tirar la seva motxilla i va accedir al local atacant per l’esquena Víctor Laínez», van afirmar.

Notícies relacionades

Va ser allà, segons el jurat, quan Lanza li va donar una puntada de peu al cap i immediatament se li va col·locar a sobre i li va clavar cops de puny a la cara i múltiples cops. Abans d’anar-se’n li va donar una altra puntada de peu al cap. No va poder defensar-se, i va morir d’una parada cardiorespiratòria com a conseqüència d’una contusió al cap.

Una brutal agressió que descriuen i en la qual Laínez no va esgrimir cap navalla ja que «la Policia Nacional no la va trobar en la inspecció ocular». No és l’únic argument de l’acusat que va rebutjar el jurat, ja que van considerar que el consum d’alcohol va ser lleu, que no va poder actuar de cara, obcecat i tampoc amb temor.