Arrestada una cuidadora per robar 30.000 euros a l'àvia que atenia

Agents de la Policia Autonòmica van detenir la sospitosa quan va anar a recollir les seves coses al pis

ancianas

ancianas

1
Es llegeix en minuts
Teresa Domínguez

Agents de la Policia Autonòmica han detingut a València una dona per, presumptament, robar més de 30.000 euros a l’àvia que assistia, acció que hauria portat a terme utilitzant la targeta de la víctima sense que aquesta ho sabés o l’hagués autoritzat. En aquest cas, va ser l’entitat bancària on la dona tenia els seus estalvis que va donar la veu d’alarma.

La detenció, segons fonts de tota solvència consultades per ‘Levante-EMV’, es va produir cap a les 11 del matí de dimecres als voltants del domicili de la víctima, precisament quan la sospitosa acabava de sortir de la vivenda, on havia acudit aquell matí per recollir les seves coses, després que els familiars de la víctima li van dir que havien decidit prescindir dels seus serveis.

Havia esbrinat la contrasenya secreta

Segons aquestes fonts, la presumpta lladre hauria esbrinat la contrasenya secreta d’almenys una de les targetes bancàries de l’àvia que cuidava i, d’aquesta manera, hauria fet les extraccions de diners a un caixer.

L’arrestada, que pel que sembla no tenia antecedents policials, hauria estat fent aquestes extraccions l’últim mes i, pràcticament, diàriament. Va ser precisament aquest fet, l’assiduïtat i periodicitat de les extraccions, el que va acabar per alertar l’entitat bancària. Al revisar el compte de la víctima, el banc es va adonar que hi havia una trentena d’operacions i que algú estava traient 1.000 euros, pràcticament, tots els dies.

Denúncia davant la Policia Nacional

Notícies relacionades

Estranyats, es van posar en contacte amb familiars de l’àvia per preguntar-los si aquestes extraccions les feien ells. A l’obtenir una resposta negativa, van començar les sospites i la família va denunciar els fets davant la Policia Nacional.

Una vegada reunides les proves, dimecres al matí, ja que sabien que la presumpta lladre aniria al domicili per recollir els seus efectes després d’haver sigut acomiadada, no li van dir el que sabien per a no alertar-la, la Policia Nacional va sol·licitar el suport d’una patrulla de l’autonòmica, que va acudir al lloc i va arrestar la cuidadora. Després, la va entregar a la Policia Nacional, que és qui ha portat la investigació i tramitat les diligències.