LA GESTIÓ DE LA PANDÈMIA

Illa insta a fer «el que faci falta» per controlar la situació a Madrid

El Govern espera que Ayuso doni a conèixer les mesures per frenar l'expansió de la pandèmia en la Comunitat de Madrid

GRAF5502. MADRID, 16/09/2020.- El ministro de Sanidad, Salvador Illa, durante la reunión mantenida con el presidente de la Federación Española de Municipios y Provincias (FEMP), Abel Caballero, este miércoles en la sede de la FEMP, en Madrid. EFE/FEMP/Javier de Chavez *****SÓLO USO EDITORIAL // NO VENTAS // NO ARCHIVO*****

GRAF5502. MADRID, 16/09/2020.- El ministro de Sanidad, Salvador Illa, durante la reunión mantenida con el presidente de la Federación Española de Municipios y Provincias (FEMP), Abel Caballero, este miércoles en la sede de la FEMP, en Madrid. EFE/FEMP/Javier de Chavez *****SÓLO USO EDITORIAL // NO VENTAS // NO ARCHIVO***** / Javier de Chavez (EFE)

1
Es llegeix en minuts

El ministre de sanitat, Salvador Illa, espera que aquest dijous es donin a conèixer les mesures que posarà en marxa la Comunitat de Madrid per evitar l’expansió de l’epidèmia de coronavirus i ha apressat a fer «el que faci falta» per controlar la situació en aquesta comunitat. El Govern ha descartat per ara decretar l’estat d’alarma.

«Cal fer el que faci falta per controlar la situació a Madrid. S’han de prendre les mesures necessàries per controlar la pandèmia», ha asseverat el ministre en una entrevista a RNE.

Illa espera que la Comunitat de Madrid doni a conèixer aquest dijous les mesures concretes que no han volgut avançar, tot i que ha assenyalat que Sanitat n’ha mantingut un contacte «fluid i permanent» amb el Govern d’Isabel Díaz Ayuso 

El ministre no ha descartat cap mesura i ha apuntat que «cal prendre les mesures necessàries per controlar la situació» en la regió madrilenya davant l’increment de casos de les últimes setmanes.

Pendents d’Ayuso

Notícies relacionades

Sobre la possibilitat de decretar un estat d’alarma per a aquesta comunitat, Illa creu que «hi ha un recorregut previ abans d’arribar a aquesta situació», tot i que es tracti d’una mesura prevista que es pot adoptar «si fes falta». «Si les mesures que es prendran no fossin suficients, caldria valorar altres opcions», ha dit.

Sobre si la Comunitat de Madrid fa tard, el ministre ha explicat que «és molt difícil valorar el moment exacte en què cal actuar». «Ara han d’actuar i ens han dit que ho faran» per controlar la situació en aquesta comunitat «amb les mesures que siguin necessàries», ha conclòs.