OPERACIÓ A CATALUNYA

Desarticulada una xarxa internacional que traficava amb marihuana oculta entre fruita

Detinguts els set integrants de la banda, veïns de Barcelona, Mataró, Castelldefels i Cubelles

Creaven empreses de distribució que oferien el transport de la droga a ciutats d'Europa

zentauroepp54819410 21 06 2018 cotxe dels mossos d esquadra  catalu a espa a eur200912175900

zentauroepp54819410 21 06 2018 cotxe dels mossos d esquadra catalu a espa a eur200912175900 / EUROPA PRESS

1
Es llegeix en minuts
ACN

Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Civil han desarticulat una xarxa internacional que es dedicava al transport de marihuana oculta entre fruita. En l’operatiu policial, han sigut detinguts set homes com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública. Els arrestats tenen entre 25 i 42 anys, són de nacionalitat espanyola i són veïns de Barcelona, Mataró, Castelldefels i Cubelles.

La investigació es remunta a l’octubre del 2019 quan la policia francesa va interceptar un camió d’una empresa de transports de Lleida que portava 137,4 quilos de marihuana oculta entre la mercaderia. Tot apuntava que ni el conductor ni l’empresa tenien relació amb la droga intervinguda. Per això, es va obrir una investigació que ha culminat ara amb la desarticulació del grup de delinqüents.

En una primera fase, la policia va constatar l’existència d’un grup criminal format per set homes que es dedicaven a crear empreses de distribució de fruita per utilitzar-les per fer enviaments de marihuana. El grup estava liderat per un individu de 38 anys i veí de Castelldefels, que era l’encarregat de buscar naus per tot Catalunya per establir la seu d’aquestes empreses. Posteriorment, aquestes empreses eren inscrites en el registre a nom de la resta d’implicats.

El procediment

Segons conclouen els investigadors, el grup no es dedicava al cultiu directe de la droga, sinó que oferia les seves empreses per fer enviaments internacionals. El procediment consistia a ocultar la marihuana entre una partida de fruita i es contractava una empresa de transport terrestre per fer l’enviament a ciutats europees. Amb aquest mètode pretenien dificultar-ne la localització.

No obstant, el 10 de juny, gràcies a la informació de Mossos i Guàrdia Civil, la policia duanera francesa va interceptar a la ciutat de Velles un camió que transportava 214 quilos de marihuana amagada entre caixes de fruita que havien d’arribar al Regne Unit. La droga anava envasada al buit i estava preparada per a una imminent distribució.

Notícies relacionades

El grup desarticulat estava preparat per distribuir droga per tot Europa, principalment el Regne Unit i Alemanya. 

La investigació continua oberta per esbrinar si els detinguts havien organitzat altres enviaments de droga i per identificar els responsables del cultiu. Els set detinguts van passar el 3 de setembre a disposició judicial davant el jutjat de guàrdia de Granollers, que va decretar presó per a quatre d’ells i llibertat amb càrrecs per als altres tres, segons ha informat aquest dijous la policia.