22 set 2020

Anar al contingut

catalunya

Restriccions a Barcelona pel coronavirus: ¿Què es pot fer i què no?

El Govern mira de frenar la Covid amb la prohibició de les reunions de més de 10 persones i la recomanació de fer només les sortides justes i necessàries

El Periódico

Catalunya ha decidit prorrogar de nou les restriccions establertes a Barcelona i part de la seva àrea metropolitana per contenir l’avenç del coronavirus. Des del 18 d’agost, les mesures que estan en vigor són les següents:

Municipis afectats

Les mesures afecten Barcelona ciutat, l’Hospitalet de Llobregat, Montcada i Reixac, Viladecans, el Prat de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Sant Joan Despí, Cornellà de Llobregat, Sant Just Desvern, Esplugues de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs, Badalona, Sant Feliu de Llobregat, Gavà i Castelldefels.

Recomanacions

- Es recomana a la població mantenir-se al domicili i limitar la circulació per la via pública, excepte per treballar, comprar o qüestions ineludibles.

- Es recomana que les trobades socials, tant públiques com privades, es limitin a un màxim de 10 persones. En el cas d’espais públics, no es permet el consum d’aliments ni begudes.

Limitació de mobilitat

- Fora del domicili, només per motius laborals, sanitaris, d’assistència o atenció de persones que ho requereixin.

- Desplaçaments a entitats financeres, compra d’aliments, begudes o altres matèries primeres, altres compres amb cita prèvia, activitats d’oci o esport a l’aire lliure amb grups de convivència habitual, horts d’autoconsum i gestions inajornables.

- Renovacions de permisos i documentació oficial, així com altres tràmits administratius inajornables. Per a exàmens o proves oficials inajornables.

- Altres situacions de causa de força major o necessitat.

Prohibicions

- Les trobades o reunions de més de 10 persones tant en l’àmbit privat com en l’àmbit públic, excepte les activitats laborals o el transport públic. En el cas dels espais públics no es permet, a més, el consum ni d’aliments ni de begudes.

-Els serveis religiosos, casaments, enterraments, incineracions i cerimònies de comiat queden limitats a un terç de l’aforament.

recomanacions davant el coronavirus

- No es permet l’obertura de discoteques, sales de balls i bars de copes amb i sense actuacions musicals en directe.

- No es pot fumar a la via pública o en espais a l’aire lliure si no es pot respectar la distància mínima de seguretat d’1,5 metres conforme amb les noves mesures implementades pel Ministeri de Sanitat. 

No poden participar persones que tinguin símptomes de Covid-19 o que hagin d’estar aïllades o en quarantena per qualsevol motiu.

Permisos

- Activitats de casals i colònies d’estiu.

-Obertura de biblioteques, arxius, museus i monuments.

- Obertura al públic de tots els equipaments culturals, de locals i d’establiments on es porten a terme espectacles públics, activitats lúdiques, recreatives i esportives i de gimnasos i instal·lacions esportives, fins a un 50% de l’aforament i complint les indicacions dels plans sectorials aprovats pel Procicat.

- Obertura de bars i restaurants, amb consum a l’interior i exterior fins a un aforament màxim del 50%, amb 2 metres entre taules o grups de taules amb 10 persones com a màxim. S’estableix com a horari de tancament les 0.00h entre setmana i les 01.00 hores, divendres i vigílies de dies festius, segons recullen les noves mesures del Ministeri de Sanitat i no es poden admetre nous clients a partir de les 00.00h. Donaran prioritat als serveis a domicili o per emportar.

mesures en bars i restaurants davant el coronavirus

Hotels i allotjaments turístics: 50% d’aforament a les zones comunes.

- Obertura de comerços amb un aforament màxim permès de 2,5 m2 per persona i mantenint sempre 1,5 m de distància de seguretat, tant en espais tancats com l’aire lliure.

- Els actes religiosos (casaments, serveis religiosos, celebracions i funerals) es permeten amb un límit d’assistència del 33% d’aforament total.

- Tancades discoteques, sales de ball i sales de festa amb espectacle, així com totes les activitats musicals i pistes de ball. Aquesta mesura va entrar en vigor el 25 de juliol i es va mantenir durant quinze dies, i el 7 d’agost es va prorrogar per a quinze dies més. El Ministeri de Sanitat va anunciar el 15 d’agost la clausura de tots els locals d’oci nocturn.

La ‘newsletter’ del director

Rebeu al vostre correu l’anàlisi de la jornada del director d’elPeriódico.com, Albert Sáez. 

Subscriviu-vos-hi

- Prohibició de fumar a la via pública sempre que no es pugui mantenir una distància de 2 metres entre persones. Aquesta limitació és aplicable, també, per a l’ús de qualsevol altre dispositiu d’inhalació de tabac, pipes d’aigua o similars.

Residències de gent gran

Només un familiar podrà visitar els residents durant 1 hora com a màxim. Es faran PCRs a cada nou ingressat i als treballadors que tornin de vacances.