Robada una piscina de 18.000 litres d'aigua al mig d'un poble a Astúries

Els lladres van actuar de nit, sense inquietar-se per la proximitat de les cases i deixant un bassal gegant

9e475327-99d8-4c4a-a567-1b75795bf244

9e475327-99d8-4c4a-a567-1b75795bf244

3
Es llegeix en minuts
David Montañés

Per entendre la motivació d’alguns lladres es fa irremeiablement necessari introduir-se al cap d’un cleptòman. I és que hi ha robatoris que únicament es poden explicar des d’una tendència malaltissa al furt. Els veïns de la localitat langreana de Trapa (Astúries) s’han sumit en la perplexitat després d’assistir atònits al robatori d’una piscina amb 18.000 litres d’aigua.

La descripció d’aquest robatori resulta estrambòtica. La piscina desmuntable, d’una mida considerable, amb 1,2 metres de profunditat i 5 de diàmetre, estava ubicada en una finca situada al mig del poble, enganxada a la carretera. Just davant hi ha la casa dels propietaris, una família amb dos nens petits de 9 i 12 anys. Al costat viuen altres familiars. Des de totes les finestres del frontal de les vivendes es veia perfectament l’enorme piscina blava, punt de trobada habitual per als nens dels voltants. Estava estratègicament muntada, a més, sota un resplendent fanal, per la qual cosa es mantenia lluminosament a la vista quan es feia de nit. Una tanca de fusta la custodiava dels animals que transiten per la carretera i 18.000 litres d’aigua la fixaven amb fermesa al terreny. L’entorn no pot ser més tranquil i bucòlic. Un espai diàfan, obert i visible des de la zona alta del poble que corona l’alt de San Tirso, entre Mieres i Langreo.

«Mai ens ho hauríem imaginat»

«Mai de la vida ens hauríem pensat que algú podria robar-nos la piscina», reconeix la propietària, que una vegada han passat els dies aborda amb bon humor el tema, si bé reconeix que el disgust inicial va ser majúscul, sobretot per als seus dos fills, Guillermo i Carla Monroy: «Quan es van aixecar del llit i van veure el que havia passat ho van passar malament i hi va haver llàgrimes». Els petits troben a faltar els banys amb els seus amics, però han acabat per assumir amb resignada enteresa l’insòlit robatori que els ha privat del seu principal entreteniment. «Ens havien muntat un trampolí i fins i tot teníem una petita dutxa. Era gran i l’aigua ens arribava pel pit», narren els nens. El robatori es va produir durant la nit, ja fa alguns dies. Alguns veïns de les proximitats afirmen que va poder ser cap a les tres de la matinada, ja que a aquella hora diversos gossos es van mostrar inquiets i van bordar.

Els lladres van arribar en un vehicle, van saltar la petita tanca i van procedir a buidar la piscina. «Al matí estava tot inundat. Va caure una cascada fins a la carretera que passa per sota del ‘prau’ i la resta va inundar la finca», diuen els veïns. Els ‘roba-piscines’ van arrossegar l’estructura fora de la finca, la van ficar al vehicle, encara amb una petita part de l’aigua entre els plecs, i se’n van anar. A la parcel·la van deixar la purificadora, el tendal que la cobria, l’escala d’accés i altres estris com una xarxa de mà. Això fa pensar que l’objectiu del robatori no és una venda posterior del material.

«Hi ha gent per a tot»

«Resulta impensable que algú de la zona ho pogués fer i també és estrany que algú de fora pugui venir a robar una piscina utilitzada», diu la propietària. Al poble crida molt l’atenció el risc que van assumir els assaltants, ja que van actuar davant la casa dels propietaris i en vista de molts altres veïns que van poder haver sortit a la finestra de casa seva alertats pels lladrucs dels gossos.

Notícies relacionades

El robatori es va descobrir a primera hora del matí. A dos quarts de sis de la matinada una veïna que anava a treballar va donar l’avís. «Al principi no m’ho creia i vaig arribar a fer broma dient que així m’estalviaven l’esforç de desmuntar-la. Almenys ha passat al final de l’estiu», explica la mare dels petits de Trapa que s’han quedat sense capbussons.

Els veïns, d’altra banda, neden en la incredulitat i amb prou feines arriben a encongir-se d’espatlles. Ahir un d’ells mirava el buit deixat per la piscina i negava amb el cap: «Hi ha gent per a tot».