QUATRE CONTAGIATS

Detectada la Covid-19 en un iot de la família reial de Qatar a Palma

La Conselleria de Salut balear rastreja els contactes de quatre tripulants afectats

mm2340-2-8 g

mm2340-2-8 g

1
Es llegeix en minuts
Miquel Adrover / Diario de Mallorca

Els rastrejadors del Govern de la Central Covid de la Conselleria de Salut de les Balears seran els que hauran de realitzar el rastreig dels contactes estrets del focus de coronavirus detectat al iot ’Yasmina of the Sea’, propietat de la família reial qatariana, i que han confirmat quatre positius en el dia d’avui entre els seus 25 tripulants, informa el Diari de Mallorca, del grup Prensa Ibérica.

El capità del barco va comunicar a Sanitat Exterior la situació, però aquest organisme, dependent del Ministeri de Sanitat, no té competència, ja que el luxós iot va fer un trajecte nacional, València-Palma. Per això, haurà de ser la Conselleria de Salut qui assumeixi i coordini els protocols.

S’ha de recordar que la família reial de Qatar va abandonar el iot, després d’estar-hi navegant diverses setmanes per la costa mediterrània, el dia 5 de setembre. Aquest dia, el tripulant que ahir va ser confirmat com a positiu ja tenia símptomes clars de Covid-19, segons fonts pròximes al cas. Des de la Conselleria de Salut han explicat avui que al ser una empresa s’encarreguen les mútues de la sanitat privada de les proves i els rastrejos, però sempre sota el control i supervisió de la Central Covid. 

Determinar contacte de risc

Notícies relacionades

Els especialistes sanitaris del Govern hauran de determinar si el príncep de Qatar i la seva família van estar a menys de dos metres i durant més de 15 minuts amb algun dels membres de la tripulació que estan donant positiu. Fins al moment, quatre. El que sí que van deixar clar des del Govern és que en cas afirmatiu es comunicarà a tota la família reial de Qatar, que se suposa que és al seu país, que ha de realitzar-se proves i guardar quarantena al ser contactes estrets de persones contagiades per coronavirus.

Aquest diari va poder comprovar ahir in situ com els tripulants no guardaven les distàncies de seguretat i deambulaven pel vaixell i baixaven de la nau. L’armador ha llogat uns apartaments per confinar els casos positius. Els 25 tripulants es mantenen al barco i a l’espera de fer-los més proves.