sorpresa per a la família

Localitzen a Astúries una dona que estava desapareguda feia 25 anys

Els familiars havien denunciat la seva absència el 1995 a Lleó

Es va arribar a investigar si era el cadàver que va aparèixer fa anys al mar cantàbric

zentauroepp54729272 200901141757

zentauroepp54729272 200901141757

2
Es llegeix en minuts
R. García

La Policia Local de Siero, a Astúries, va rescatar dissabte passat una dona d’uns 70 anys  en una vivenda a La Fresneda. Els efectius van rebre un avís cap a les 8.40 hores donant compte de l’absència durant dies de la dona, que residia sola a La Fresneda. Aquesta persona era coneguda com a Eva, d’origen argentí, establerta fa molts anys a Astúries. Però la seva desaparició havia sigut denunciada feia 25 anys, el 1995.

Quan van rebre l’avís la Policia Local de Siero i una ambulància medicalitzada del servei de salut del Principat d’Astúries es van traslladar al lloc per acudir a un domicili de la urbanització on residia la dona. Una vegada al lloc, l’immoble estava tancat amb clau des de l’interior, cosa que indicava que l’habitant era a la vivenda, presumiblement amb algun trastorn o malaltia física greu que li impedia obrir la porta.

Els agents van procedir a forçar una de les finestres per accedir a l’interior i permetre l’entrada de personal facultatiu. Una vegada dins del domicili, van observar que la dona estava conscient, asseguda a terra, sense poder moure’s, i que presentava un quadro de deshidratació aguda i estava desorientada. Va ser assistida de forma immediata i traslladada a l’HUCA, amb pronòstic reservat, i es va informar els serveis socials de l’Ajuntament de Siero per al seu seguiment i assistència.

Durant l’actuació els agents van intentar obtenir informació sobre la identitat de la dona, però a l’estar desorientada i no aportar dades concretes sobre la seva identitat, la Policia Local de Siero  va iniciar les gestions oportunes per determinar si tenia familiars pròxims que es fessin càrrec de la situació.

Després de les indagacions i una vegada comprovades les contradiccions de les dades sobre la identitat per les quals era coneguda al veïnat i les que constaven tant al domicili, com a l’HUCA, la Policia Local de Siero va aconseguir esbrinar l’autèntica identitat d’aquesta persona. Es tracta de B.M.O.A., de 68 anys. No figurava com empadronada a Siero. A través de fonts obertes es va comprovar que aquesta persona estava denunciada com a desapareguda des de l’any 1995, quan va abandonar de forma sobtada la localitat de Lleó.

Notícies relacionades

Les diferents gestions policials per trobar aquesta persona van ser contínues al llarg del temps, i es va arribar a pensar, a través dels testimonis de familiars, que podia tractar-se del cadàver d’una dona que va aparèixer a la costa càntabra l’any 2001, si bé, a través de les anàlisis de l’ADN, es va descartar que el cadàver correspongués amb la desapareguda.

 Els esbrinaments de la Policia Local van ser posats en coneixement de la Policia Nacional, que va coordinar les diferents actuacions que es desenvolupaven amb la desapareguda,  i en va localitzar els familiars. Aquesta persona es troba ingressada a l’HUCA. Familiars de la dona s’han presentat aquest matí en dependències policials de Siero per agrair, de forma personal, les diferents gestions dels cossos policials per trobar-la i l’assistència humanitària cap a la desapareguda i la seva família.