DIVERSES RÈPLIQUES

Navarra registra diversos terratrèmols, un de 4 graus

Les tremolors s'han sentit en diverses poblacions de la comarca de Pamplona

undefined54022711 a reveller turns the empty corner of estafeta street during 200830100646

undefined54022711 a reveller turns the empty corner of estafeta street during 200830100646 / ANDER GILLENEA

1
Es llegeix en minuts
Agencias

Diversos moviments sísmics, un d’ells de magnitud 4, s’han registrat a Navarra aquest diumenge minuts abans de les vuit del matí. L’episodi ha començat amb dues tremolors, a què han seguit rèpliques tot el matí.

Les rèpliques, d’una magnitud d’entre 2,2 i 1,5 graus, contra els 4 i 3,1 graus dels dos terratrèmols inicials, no s’han notat. Sis de les rèpliques s’han registrat amb epicentre a Lizoain, mateix lloc que els altres dos moviments sísmics, i la setena ha tingut lloc a la vall d’Egüés.

Els terratrèmols no han ocasionat danys personals. 

A les 7.57 hores, amb epicentre a Lizoain, segons informa l’Institut Geogràfic Nacional, s’ha produït el moviment de 4 graus, que s’ha notat a nombroses localitats de la Comunitat Foral, entre aquestes Pamplona.

Tot i que inicialment l’Institut Geogràfic Nacional va informar d’una intensitat de 3,7 graus, posteriorment l’ha elevat a 4 graus.

La comarca de Pamplona, la vall d’Egüés, Aranguren, Ezcabarte i Erro són algunes de les zones on s’ha notat, en alguns casos de forma intensa, aquest moviment.

Notícies relacionades

Poc abans, a les 7:55 s’ha registrat un altre terratrèmol a la mateixa zona, aquest de 3,1 graus, i a les 6:59 un més a Urraul Alto, amb una magnitud d’1,6 graus.

Segons han informat fonts del Govern de Navarra, SOS Navarra ha rebut unes cinc trucades de ciutadans que han telefonat per informar dels fets o per confirmar que es tractava d’un terratrèmol, però no hi ha constància que s’hagin produït danys personals. Totes les trucades s’han produït des de la comarca de Pamplona.