durant 15 dies

Les mesures restrictives en tres municipis del Vallès Oriental entren avui en vigor

A Granollers, Canovelles i les Franqueses del Vallès s'apliquen noves normes per a la contenció de l'activitat laboral i social i en matèria de salut pública

zentauroepp54628064 granollers200825081709

zentauroepp54628064 granollers200825081709 / Gemma Sanchez

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El Govern ha adoptat mesures restrictives per als pròxims 15 dies en tres municipis de la comarca del Vallès Oriental –Canovelles, Granollers i les Franqueses del Vallès– de contenció de l’activitat laboral i social i en matèria de salut pública per «frenar la transmissió» del coronavirus. Així es desprèn de la resolució de la Conselleria de Salut de la Generalitat que ha publicat aquest dimarts el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

En concret, s’han prohibit les reunions de més de 10 persones en l’àmbit públic i privat i s’ha limitat l’aforament d’actes religiosos al 50%, així com en bars i restaurants, que també és del 50% tant a l’interior com a les terrasses.

Les activitats culturals, d’espectacles públics, recreatives i esportives –com cines, teatres i piscines, entre d’altres– estan subjectes als respectius plans sectorials aprovats en el marc del Pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) i són limitades al 50% d’aforament.

Notícies relacionades

Seguiran obertes les biblioteques i els museus, així com els casals d’estiu i els campaments, que també hauran de seguir els plans sectorials del Procicat.

L’Executiu català recomana a la ciutadania dels tres municipis sortir només per treballar; anar a centres de salut; cuidar-se de persones grans, nens, discapacitats i dependents; per comprar productes bàsics; per comprar en establiments amb cita prèvia; anar a entitats financeres, realitzar accions judicials o notarials, exàmens i mudances; fer activitats culturals, esportives i d’oci amb el nucli de convivència habitual; anar a horts familiars d’autoconsum, i per causes de força major.