LA LLUITA CONTRA LA COVID-19

Un expert britànic alerta que el coronavirus podria no ser erradicat mai

El científic també es mostra «raonablement optimista» respecte a la possibilitat d'aconseguir una vacuna satisfactòria

zentauroepp54567697 a woman wearing a protective face mask rides a scooter along200822182102

zentauroepp54567697 a woman wearing a protective face mask rides a scooter along200822182102 / HENRY NICHOLLS

1
Es llegeix en minuts

El professor Mark Walport, membre de la junta d’experts que treballa amb el Govern britànic contra la Covid-19, ha alertat aquest dissabte que la malaltia es podria mantenir activa a escala global de manera indefinida, i que es necessitarien diverses rondes de vacunació per minimitzar-ne l’amenaça.

«Això no serà com la verola, que es podia erradicar amb una vacuna. Aquest virus estarà entre nosaltres per sempre, d’una forma o una altra», ha afirmat en una entrevista de la BBC4.

Mesures «més dràstiques»

Notícies relacionades

«Serà necessari, gairebé amb tota seguretat, que es facin campanyes de vacunació a intervals regulars», ha afegit. Amb tot, el professor s’ha mostrat «raonablement optimista» respecte a la possibilitat d’aconseguir una vacuna satisfactòria, tot i que, en la situació actual, encara seran necessàries mesures «més dràstiques» per impedir un repunt dels casos –almenys al Regne Unit– que puguin saturar la demanda de la vacuna.

«¿És possible que es pugui descontrolar la situació? Per descomptat. Per això és tan important que treballem tots junts», ha dit. «Perquè aquesta infecció està entre nosaltres. Menys d’un de cada cinc britànics s’ha contagiat, així que el 80% de la població encara és susceptible de passar el coronavirus», ha afegit.

Temes:

Coronavirus