tornada al col·le

Professors i alumnes gallecs hauran de portar mascareta

El comitè clínic que assessora la Xunta l'ha recomanat a les aules per a més grans de 6 anys

aula

aula / Manu Mitru

2
Es llegeix en minuts
A. Leyenda

La mascareta serà un complement obligatori en la tornada a l’escola de l’era del coronavirus a Galícia. El president en funcions de la Xunta, Alberto Núñez Feijóo, ha anunciat aquest migdia que tots els professors i els alumnes més grans de sis anys hauran de portar posat el tapaboques durant tota l'estona que estiguin a les aules.

En les seves propostes anteriors aquesta obligatorietat no estava recollida, però el comitè clínic que assessora al Govern gallec l’ha recomanat. «Les coses van anar canviant, coneixem el virus cada vegada millor», ha afirmat. «Serà una nova barrera per a la salut pública dels docents, els alumnes i les famílies».

Proposta perquè la mesura s’apliqui a tot Espanya

Feijóo proposarà en la conferència de presidents que abordarà el començament del curs escolar que la mesura s’apliqui a tot l’Estat. El mandatari ha reclamat un protocol únic per a totes les comunitats però, en tot cas, ha assegurat que la mascareta serà obligatòria a Galícia tot i que no es consensuï a nivell estatal, llevat que l’evidència científica indiqui el contrari.

Una altra de les accions que executarà la Xunta és la realització de proves serològiques a tots els professors, tant els de la pública com els de la privada.

«Mala» situació epidemiològica a la comarca de la Corunya

A més de les mesures de cara al curs vinent, a la reunió de Feijóo amb el comitè clínic es va abordar la «mala» situació epidemiològica de la comarca de la Corunya tot i que es va descartar, no obstant, la presa de possibles noves mesures. Malgrat la gravetat de la situació a l’àrea de la Corunya, el president en funcions va indicar que la taxa d’incidència per cada 100.000 habitants a la ciutat i comarca s’ha reduït, i ha passat de 127 casos fa una setmana a 44 el dia d’ahir.

El comitè tornarà a reunir-se d’aquí dos dies, divendres, per analitzar de nou la situació a la Corunya i el seu entorn, i plantejar si fos necessari adoptar més mesures respecte a limitació d’aforaments o d’un altre tipus. En tot cas, Feijóo ha indicat que no s’estan traslladant els contagis a altres punts de la província o de la comunitat, per la qual cosa sembla descartat un tancament de la zona.

Cribratge massiu de 60.000 persones entre els 18 i els 40 anys

Notícies relacionades

El que sí que ha avançat és que es farà un cribratge massiu de 60.000 persones d’entre 18 i 40 anys, a una mitjana de 1.000 proves diàries. El mandatari ha afirmat que tres de cada quatre nous positius es produeixen en persones per sota dels 40, i que la incidència més gran es dona entre els 15 i els 25 anys.

A més, ha incidit a fer una crida a la responsabilitat perquè el virus continua sent molt perillós i, en concret, ha apel·lat a tots aquells que estan guardant quarantena que la compleixin escrupolosament, fins i tot encara que ja tinguin un PCR negatiu.