FAMÍLIA REIAL

Els Reis tanquen la seva agenda oficial de l'estiu amb un viatge a Eivissa

Felip VI i Letizia visitaran Sant Antoni i la necròpolis i el museu de Puig des Molins

zentauroepp54531498 reyes ibiza200817202304

zentauroepp54531498 reyes ibiza200817202304

1
Es llegeix en minuts
Juan Gordillo / M. López

Els Reis tanquen avui la seva agenda d’actes oficials a les Balears amb una visita a Eivissa. Segons informa la casa reial, la breu visita començarà les 17:00 hores de la tarda al Museu i la Necròpolis de Puig des Molins. Els responsables del museu faran una petita visita a través de diverses zones, com les cambres funeràries feniciopúniques conegudes com a hipogeu de la Mula.

Cap a les 18:15, Felip VI i Letizia arribaran a Sant Antoni, on recorreran el passeig marítim i alguns carrers de la localitat. Durant la visita es mostrarà el folklore eivissenc mitjançant una mostra d’artesania local al passeig de ses Fonts i una demostració de les embarcacions tradicionals i els estris de pesca al moll dels Pescadors.

Notícies relacionades

A més, davant la parròquia es farà una petita demostració d’una colla pagesa, si bé no se sap encara si podran fer una exhibició del ball popular o si, a causa de la Covid-19, tan sols es mostraran les vestimentes. Els acompanyaran en aquesta ocasió la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto; la presidenta del Govern, Francina Armengol; la delegada del Govern, Aina Calvo, i la consellera de Presidència, Pilar Costa. El president del Consell de Eivissa, Vicent Marí, serà l’encarregat de rebre els Reis a la seva arribada a l’illa. A última hora de la tarda, Felip VI i Letizia tornaran a Mallorca i demà, juntament amb les seves filles, posaran rumb a Madrid.

La família ha renunciat a les vacances privades de què disfrutaven després de la seva estada a Marivent. El seu pas per Mallorca ha inclòs més actes oficials que altres estius amb visites a la casa natal de Fra Juníper Serra, a Petra, i a Son Roca. La família reial ha viscut un descans estiuenc atípic marcat per dos fets: la pandèmia i la sortida del país de Joan Carles de Borbó a causa de les informacions publicades sobre els seus negocis opacs.