Colau critica l'absència d'un protocol consensuat per a la tornada al col·le

A l'alcaldessa de Barcelona li causa «un grandíssim neguit» que no s'hagi «revisat i validat» la normativa per tornar a les aules i exigeix a Educació i Salut «que rectifiquin»

zentauroepp54527580 colau torra200817134854

zentauroepp54527580 colau torra200817134854 / Laura Gomez Cedida pel Govern

2
Es llegeix en minuts

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha retret que els departaments d’Educació i Salut no hagin consensuat un protocol per a la tornada a les aules al setembre i ha dit que li causa «un grandíssim neguit» que no s’hagin «revisat i validat» els protocols educatius.

En una entrevista a RAC-1, Colau ha retret a la Generalitat les contradiccions entre Salut i Educació pel protocol de tornada a les escoles: «Evidentment que Salut hauria d’haver revisat i validat els protocols de qualsevol proposta educativa abans que es faci pública [...]. Ens ha generat un grandíssim neguit», ha dit.

«No tranquil·litza ningú –ha afegit– veure que departaments clau de la Generalitat com Salut i Educació no havien acordat el protocol abans de fer-lo públic».

Per això, ha demanat «que rectifiquin» i ha insistit que «evidentment que Salut hauria d’haver revisat i validat els protocols de qualsevol proposta educativa abans que es fes pública. Genera desconcert saber que no ha sigut així».

Representants del Departament de Salut i d’Ensenyament tenen previst reunir-se dijous per «actualitzar» el protocol de seguretat de les escoles per al curs vinent, que podria anar modificant-se en funció de l’evolució de la pandèmia i adaptant-se a la situació de cada centre educatiu.

El secretari de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon, va assegurar aquest diumenge que no és la seva conselleria la que ha proposat mantenir les ràtios de 25 a 30 alumnes a les escoles, sinó el Departament d’Ensenyament, que és el que té la competència per fer-ho.

Segons Argimon, la proposta de ràtios d’Ensenyament segueix les recomanacions de les normes internacionals, que insten a crear grups estables de convivència a les escoles que tinguin poca relació amb la resta per evitar els contagis per coronavirus.

Cribratges en barris amb molts contagis

Notícies relacionades

D’altra banda, l’alcaldessa de Barcelona ha aplaudit la mesura de fer cribratges massius de Covid-19 als barris on es disparen els contagis, com ha sigut el cas de Torre Baró, on el cap de setmana passat es van fer 836 PCR, i del Besòs i el Maresme, on entre aquest dilluns i dimecres se’n faran 1.200.

«El balanç dels cribratges massius d’aquest cap de setmana és positiu. La ciutadania de Torre Baró ha respost molt bé, i molts voluntaris van anar a fer-se la prova. És positiu perquè n’hi ha molts d’asimptomàtics i perquè s’ha vist que el virus, com qualsevol crisi, no afecta igual a tothom. Hi ha una relació clara entre precarietat i una incidència més gran del virus», ha remarcat l’alcaldessa.