claus de la dgt

Operació sortida segona quinzena d'agost: Així està la situació

Trànsit crea un dispositiu especial per als desplaçaments del 15 d'agost

zentauroepp49281080 operacion salida 2019200814103910

zentauroepp49281080 operacion salida 2019200814103910 / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La Direcció General de Trànsit (DGT) posa aquest divendres en marxa l’operació 15 d’Agost, que inclou una sèrie de mesures de regulació i ordenació del trànsit per facilitar la circulació a la carretera, en cas que les intensitats viàries així ho requereixin. Consulteu aquí tota la informació de la DGT.

En concret, instal·larà carrils addicionals a les carreteres que registrin més intensitats de circulació, sobretot en les proximitats dels grans nuclis urbans. Així mateix, restringirà la circulació en certs dies, trams i hores de la circulació de camions en general i de determinades mercaderies en particular.

Trànsit també paralitzarà les obres que actualment s’estan realitzant a la xarxa viària espanyola i suprimirà la celebració de proves esportives i altres esdeveniments que suposin l’ocupació de la calçada.

Vigilància a terra i aire

A més de les mesures de regulació i ordenació del trànsit, també s’intensificarà la vigilància des de terra i des de l’aire per evitar accidents.

Notícies relacionades

La presència dels agents de l’Agrupació de Trànsit de la Guàrdia Civil a les carreteres es veurà complementada amb els mitjans telemàtics dels quals disposa la DGT: 1.324 punts de control de velocitat; 216 càmeres de control de telèfon i mòbil; 11 drons, 3 dels quals, amb capacitat de denúncia, i 15 furgonetes camuflades.

487 morts malgrat la Covid

La DGT ha recordat que 487 persones han mort en accident de trànsit a les carreteres des de començament d’any, per això ha insistit que les distraccions, els excessos de velocitat, els avançaments antireglamentaris, la conducció negligent, l’alcohol-drogues al volant o el no-ús del cinturó de seguretat, «són factors que poden concórrer en un accident o fer-lo més letal en cas que es produeixi».