o en xancletes

Més de mig milió de conductors afirmen conduir descalços «habitualment»

En el cas de les dones, les sabates amb plataformes (38%) i els talons (36%) ocupen les primeres posicions per a la conducció perillosa

zentauroepp54241273 jonquera200725153817

zentauroepp54241273 jonquera200725153817 / Eli Don

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Un 2% dels conductors (al voltant de mig milió de persones) afirma conduir descalç de forma habitual, mentre que un 3% dels conductors (fins a 800.000 persones) assegura que ha conduït en xancletes en moltes o bastantes ocasions.

Així es desprèn d’un estudi sobre l’ús del calçat durant la conducció elaborat pel Reial Automòbil Club d’Espanya (Race), en el qual més del 30% dels enquestats diu haver portat el cotxe almenys en alguna ocasió amb calçat inadequat, ja siguin xancletes, botes de muntanya, talons alts o descalços.

A més, un 7% dels conductors ha conduït alguna vegada descalç. En el cas de les dones, les sabates amb plataformes (38%) i els talons (36%) ocupen les primeres posicions.

En aquest sentit, el Race ha alertat del perill que suposa posar-se al volant amb calçat inadequat, un comportament que augmenta en les vacances, ja que són molts els conductors temptats de desplaçar-se en xancletes o descalços en trajectes curts.

Per això, ha recordat que conduir amb calçat inapropiat és motiu d’una sanció econòmica de fins a 80 euros si l’agent entén que no hi ha garantia de llibertat de moviment al vehicle i pot interferir en una conducció segura.

«Tot i que no existeixen disposicions específiques sobre el calçat a la conducció, i que no sigui sancionable conduir amb un calçat inadequat com a tal, si l’agent de l’autoritat entén que afecta la seguretat a la conducció perquè no permet controlar bé els pedals, serà una conducta sancionable i, per tant, el conductor podrà ser multat», ha remarcat el RACE.

Notícies relacionades

Per tot això, el Reial Automòbil Club ha donat una sèrie de recomanacions per conduir segurs aquest estiu, com utilitzar calçat que vagi subjecte al peu i que no rellisqui ni que sigui massa gran o pesant.