FERNANDO VALDÉS

La jutge veu indicis de violència masclista i envia al Suprem la causa contra el magistrat del Constitucional

Van mantenir-lo unes hores detingut i després va quedar en llibertat

zentauroepp38177341 valdes200811143528

zentauroepp38177341 valdes200811143528

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La titular del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 7 de Majadahonda (Madrid), especialitzat en Violència Sobre la Dona, ha enviat aquest dijous al Tribunal Suprem l’expedient relacionat amb la detenció del magistrat del Tribunal Constitucional (TC) Fernando Valdés per apreciar-hi indicis de delicte.

Al ser magistrat del tribunal de garanties, Valdés és aforat davant el Suprem, de manera que és la Sala Segona (del Penal) d’aquest tribunal l’única que pot investigar-lo.

Segons han informat fonts jurídiques, l’exposició raonada de la jutge de Majadahonda s’eleva als efectes de la suposada i indiciària comissió d’un delicte de maltractaments en l’àmbit familiar, recollit en article 153 del Codi Penal.

Alliberat després de l’arrest

Valdés, magistrat del TC des del 2012 a proposta del PSOE, va ser arrestat dimarts passat per agents de la Guàrdia Civil al seu domicili del municipi madrileny de Majadahonda i se’l va mantenir unes hores detingut, per passar després a disposició del jutjat esmentat.

Notícies relacionades

Posteriorment, va ser posat en llibertat sense fiança després la jutge valorés l’estat de salut i l’edat del magistrat (75 anys), i tenint en compte l’epidèmia sanitària derivada de la pandèmia de coronavirus, segons fonts jurídiques.

El TC va emetre un comunicat aquell mateix dia apel·lant a respectar el dret fonamental a la presumpció d’innocència del magistrat «mentre continuï el procediment judicial en curs».