REVISIÓ DE DADES

El Regne Unit redueix en més de 5.000 la xifra de morts des de l'inici de la pandèmia de Covid-19

Un estudi denunciava que un pacient que ha donat positiu i s'ha recuperat estarà comptabilitzat com a mort per coronavirus tot i que hagi tingut un atac de cor o hagi sigut atropellat per un bus tres mesos més tard

zentauroepp54455938 file   in this file photo dated monday  june 22  2020  a sig200812212654

zentauroepp54455938 file in this file photo dated monday june 22 2020 a sig200812212654 / Matt Dunham

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Regne Unit ha modificat aquest dimecres la manera de comptabilitzar les morts per Covid-19 –ara només té en compte les registrades en els 28 dies següents que transcorren des que una persona dona positiu–, per la qual cosa el balanç s’ha reduït en 5.300 morts.

La metodologia per recensar les morts per l’epidèmia a la província d’Anglaterra «ha sigut revisada per investigadors independents» i les autoritats sanitàries angleses (PHE), ha explicat el Ministeri de Salut en un comunicat.

«A partir d’avui», les autoritats sanitàries angleses s’alinearan amb els serveis sanitaris de tres altres províncies britàniques i publicarà diàriament el nombre de persones mortes de Covid-19 incloent-hi només les defuncions produïdes no mes de «28 dies després d’haver donat positiu al laboratori», segons ha informat el Ministeri de Salut, iha precisat que el 88% dels morts registrats s’havien produït en aquest període.

Fins ara, el balanç diari tenia en compte totes les morts de persones que havien donat positiu al nou coronavirus, sense límit de temps.

Aquest canvi de metodologia es produeix arran de les crítiques emeses per un estudi de la Universitat d’Oxford, titulat ‘Per què una persona mai pot curar-se de Covid-19 a Anglaterra, una anomalia estadística’.

«Exageració de morts» per Covid-19

Notícies relacionades

«Un pacient que ha donat positiu, però que s’ha recuperat amb èxit, estarà comptabilitzat com a mort de Covid tot i que hagi tingut un atac de cor o hagi sigut atropellat per un bus tres mesos més tard», denunciava l’estudi publicat a mitjans de juliol, que demanava «reparar aquest error estadístic que porta a l’exageració de morts associades a la Covid».

Amb l’adopció del nou mètode, el Ministeri de Salut va assegurar que el «nombre total de pacients morts al Regne Unit en els 28 dies següents a un test positiu de Covid-19 s’elevaven dimecres a 41.329 persones», contra els 46.706 morts comptabilitzats fins ara per les autoritats sanitàries.