Rebaixa de l'alerta sanitària

La Xina permetrà la tornada de nacionals europeus residents

Des del passat 28 de març, el país va restringir l'arribada d'estrangers -inclosos els residents- i de vols procedents de l'exterior

zentauroepp53801413 beijing  china   18 06 2020   people wearing protective face200619202501

zentauroepp53801413 beijing china 18 06 2020 people wearing protective face200619202501 / ROMAN PILIPEY

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Xina permetrà la tornada de ciutadans de fins a 36 països europeus que comptin amb un permís de residència en vigor al país asiàtic, ha anunciat avui la seva Ambaixada a Dinamarca.

En un comunicat publicat a la pàgina web d’aquesta legació s’informa que els ciutadans d’aquestes nacions que «tinguin permisos de residència vàlids, inclosos permisos de treball, de reagrupament familiar o d’assumptes personals podran sol·licitar gratis visats en qualsevol ambaixada o consolat de la Xina en aquests països».

La llista de països als ciutadans residents a la Xina de la qual se’ls facilitarà la tornada al gegant asiàtic, diu l’ambaixada, comprèn els 27 estats membres de la Unió Europea (UE), així com Albània, Macedònia del Nord, Islàndia, Bòsnia, Montenegro, Noruega, Suïssa, Sèrbia i el Regne Unit.

Des del passat 28 de març, la Xina va restringir l’arribada d’estrangers –inclosos els residents– i de vols procedents de l’exterior, cosa que es va traduir en un tancament gairebé total de fronteres en resposta a l’expansió de la pandèmia de Covid-19 a escala global.

A partir d’aquell moment, les autoritats xineses van fer obligatòria l’obtenció d’una carta d’invitació per part dels governs locals, que són els qui decideixen els qui els la concedeixen prioritzant el personal considerat essencial i el reagrupament familiar, cosa que a la pràctica també va suposar impedir la tornada d’altres treballadors «no essencials».

Segons el document, la decisió s’ha pres per «facilitar els intercanvis» entre països atès que «la prevenció i el control de la pandèmia s’han convertit en habitual», tot i que no ofereix més detalls al respecte.

Notícies relacionades

La missió xinesa recorda que tot aquell que torni al país asiàtic, on la pandèmia sembla estar sota aparent control malgrat alguns rebrots, haurà «de complir amb les normatives de prevenció relatives a l’epidèmia dels governs locals».

Des del passat 21 de juliol és obligatori per a totes les persones que vulguin arribar per via aèria al país que se sotmetin a un test d’àcid nucleic (els coneguts com PCR) en els cinc dies previs al viatge

Temes:

Xina Coronavirus