pcr

Itàlia recomana fer proves als que arribin d'Espanya

Tots els passatgers de trens, avions i barcos hauran d'esperar que se'ls faci el test i esperar el resultat abans d'entrar al país

zentauroepp54285247 a passenger of a bus coming from romania  leftt  undergoes a200729174715

zentauroepp54285247 a passenger of a bus coming from romania leftt undergoes a200729174715 / Riccardo De Luca

1
Es llegeix en minuts
Efe

El Comitè Cientificotècnic d’Itàlia, creat pel Govern per assessorar-lo davant la pandèmia, va alertar davant l’augment de casos de coronavirus entre els qui tornen d’Espanya, Grècia, Malta i Croàcia i va demanar «mesures de màxima atenció», per la qual cosa l’Executiu va considerar la possibilitat de fer proves ràpides a retornats d’aquests països.

Així informa aquest dimarts el diari ‘Corriere della Sera’, que assegura que el ministre de Sanitat, Roberto Speranza, ja està estudiant aquesta possibilitat juntament amb l’hospital Spallanzani de Roma.

No només es controlaran els aeroports sinó també els ports, estacions i passos fronterers, explica el rotatiu milanès, que afegeix que primer es començarà amb els que tornin de Grècia i Espanya, però després la llista podria estendre’s a Malta i Croàcia.

Tots els passatgers de trens, avions i barcos hauran d’esperar que se’ls faci la prova i esperar el resultat.

Notícies relacionades

En els últims dies ha augmentat el nombre de contagis a Itàlia i, sobretot, els nous brots sorgeixen de persones que tornen de l’estranger després de les vacances, la majoria d’ells joves.

Aquest dilluns, Itàlia va registrar quatre morts per coronavirus i 259 nous casos i, en total, al país s’han contagiat 250.825 persones des que es va desencadenar l’emergència, el passat 21 de febrer, amb els primers casos autòctons.