societat

Desarticulada a Catalunya una xarxa que venia casaments falsos a indis i pakistanesos

Dotze detinguts per falsificar certificats de casament i de la Seguretat Social

Cinquanta clients havien pagat 20.000 euros per cada matrimoni simulat, segons la Policia Nacional

whatsapp image 2020- car 1200

whatsapp image 2020- car 1200

1
Es llegeix en minuts
Juan José Fernández

Amb set detencions a Barcelona, dues a Mataró, una a l’Hospitalet, una a Sitges i una més a València, la Policia Nacional ha desarticulat aquest dimarts una organització criminal que es dedicava a proporcionar targetes de residència a immigrants il·legals indis i pakistanesos a Catalunya. 

L’operació, que ha comptat amb la col·laboració d’Europol, ha inclòs dos registres a l’Hospitalet i un a Barcelona, i ha acabat amb un entramat que cobrava 20.000 euros a persones sense papers de residència, tant a Espanya com a altres països de la UE. La xarxa proporcionava targetes de familiar de ciutadà europeu i simulava matrimonis amb dones amb residència legal a la Unió.

Els investigadors policials creuen que la xarxa havia facturat ja un milió d’euros amb mig centenar de clients. 

La Policia Nacional ha difós aquest matí que va ser una alerta ciutadana que els va posar a la pista d’aquesta trama, que tenia connexions també a Alemanya.

Així operava la xarxa

La xarxa oferia a la seva clientela l’obtenció de la targeta de residència de familiar de ciutadà de la Unió Europea. Quan hi havia algú interessat, captaven dones nacionals de diferents països de la UE –principalment Romania– a les quals oferien diners per simular ser cònjuges d’aquests ciutadans extracomunitaris.

Per simular els matrimonis, la xarxa recorria a la falsificació de certificats d’empadronament i de matrimoni, contractes de treball i altes a la Seguretat Social.

Notícies relacionades

A part de la clientela se’ls oferia el servei directament a l’Índia o el Pakistan. Les dones falses cònjuges tornaven al seu país una vegada conclòs el tràmit a Catalunya. Els immigrants ja amb documentació solien sortir cap a altres països europeus en virtut de la llibertat de circulació dins de la UE.

Als 10 detinguts se’ls imputen delictes contra els drets dels ciutadans estrangers, pertinença a organització criminal i falsedat documental.

Temes:

Catalunya