LA LLUITA CONTRA LA PANDÈMIA

Coronavirus: Salut porta els tests massius a Santa Coloma de Gramenet i Vilafranca del Penedès

Els PCR seran de caràcter voluntari per detectar el virus entre asimptomàtics

A Terrassa, divendres es van fer proves a 925 persones

zentauroepp54435197 vilafrnaca200810122710

zentauroepp54435197 vilafrnaca200810122710 / Susanna Saez

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Departament de Salut de la Generalitat farà a partir d’aquest dilluns també tests massius de Covid-19 a Santa Coloma de Gramenet i a Vilafranca del Penedès, i s'afegirà així als que la setmana passada es van fer a SabadellRipollet i Terrassa per detectar positius entre persones asimptomàtiques.

A Santa Coloma, els tests massius començaran als barris Llatí i Fondo entre residents que no hagin complert les recomanacions fetes per Salut, malgrat que no tinguin símptomes ni hagin estat en contacte amb positius de coronavirus.

Les proves que es faran al CAP del barri Llatí estan destinades a residents dels carrers Florència, Gènova, Milà, Roma i Perú. Els tests al barri de Fondo es faran al Centre Cívic Pins i es destinen als residents dels carrers Liszt, Rellotge, Wagner, Beethoven, Irlanda, Mn. Jacint Verdaguer i plaça del Rellotge.

Les proves es faran del 10 al 14 d’agost i començaran aquest dilluns a les 15 hores i fins a les 20 hores i, de dimarts a divendres, de 8 a 20 hores.

Vilafranca del Penedès, els PCR es faran a persones d’entre 19 a 40 anys que en els últims dies hagin tingut contactes socials sense respectar la distància, sense mascareta, que hagin estat en espais tancats durant molta estona o en reunions d’amics o aglomeracions.

Segons Salut, els PCR es faran tot i que aquestes persones no tinguin símptomes i no hagin estat en contacte amb algun cas positiu de Covid-19. Les proves es faran al Centre Cívic l’Escorxador de Vilafranca del 10 al 14 d’agost, de 9 a 13.30 i de 16 a 19.30 hores.

925 PCR en un dia a Terrassa

D’aquesta manera Santa Coloma i Vilafranca s’afegeixen a Ripollet, Sabadell i Terrassa, els altres tres municipis catalans on s’estan fent cribratges massius. A Terrassa, les proves van començar divendres passat. Al final del dia s’havien fet PCR a 925 persones, segons ha informat aquest dissabte l’alcalde de la ciutat, Jordi Ballart.

L’alcalde ha assenyalat que hi ha hagut una «molt bona resposta» de la ciutadania i ha explicat que l’objectiu és arribar a les 4.000 proves. Ballart ha tornat a fer una crida a les persones «de 15 a 45 anys» perquè acudeixin a fer-se les proves, que es fan al CAP Nord i al CAP Rambla fins aquest dilluns.

Notícies relacionades

El regidor ha demanat a Salut que «segons com vagin els resultats», s’ampliï l’actuació a altres barris.  

El cap de la unitat de tractament de la Covid-19 a l’Hospital del Mar de Barcelona, Robert Güerriha advertit aquest dissabte que a la tardor la situació de propagació del coronavirus «serà greu», ja que, quan baixin les temperatures i la gent es tanqui en llocs interiors, la transmissió «serà més efectiva».