Lluita contra la pandèmia

Sanitat actualitza la llista fàrmacs essencials per a la Covid-19 i inclou el Remdesivir

La comunitat mèdica aplaudeix la decisió de promoure el medicament contra l'Ebola

zentauroepp54383323 corona200807114810

zentauroepp54383323 corona200807114810 / David Zorrakino - Europa Press

1
Es llegeix en minuts
Efe

 L’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (Aemps) ha actualitzat la llista de fàrmacs considerats «essencials» per combatre la Covid-19, entre els quals inclou l’antiviral Remdesivir.

Ho publica aquest dissabte el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE), que recorda que l’Aemps, dependent del Ministeri de Sanitat, va determinar els medicaments considerats essencials en la gestió de la crisi sanitària en una resolució del 19 de juny passat, que ja establia un llistat.

Essencials

Notícies relacionades

No obstant, la progressió de la malaltia a Espanya i el coneixement científic a què s’ha arribat durant els mesos de pandèmia, prossegueix la resolució d’avui del BOE, requereixen recollir «els medicaments que en el moment actual es consideren essencials per al tractament dels pacients» amb coronavirus. Entre aquests medicaments, l’Aemps ha inclòs l’antiviral Remdesivir –utilitzat contra l’Ebola–.

L’Aemps ja havia recomanat la comercialització d’aquest fàrmac per al tractament de la Covid-19 en adults i adolescents, i la comunitat mèdica llavors va aplaudir la decisió per considerar que es tracta d’un medicament que ja ha acreditat eficàcia i seguretat.

Temes:

Coronavirus