REBROTS A CATALUNYA

El cap de Covid de l'Hospital del Mar avisa que la situació a la tardor «pot ser greu»

Robert Güerri demana a les administracions «més planificació» i apel·la a la consciència invididual dels ciutadans

zentauroepp53637187 soc mar200808150540

zentauroepp53637187 soc mar200808150540 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
ACN

El coordinador de la unitat de Covid-19 de l’Hospital del Mar de Barcelona, Robert Güerri, ha cridat als ciutadans a estar «preparats» per a una tardor en què la situació derivada de la pandèmia de coronavirus «pot ser greu». El fort augment dels nous contagis de coronavirus que acaba de convertir Espanya en el país amb més casos a l’Europa Occidental preocupa la comunitat científica, que comença a témer una tardor complicada, amb la tornada a l’escola i als llocs de treball pel mig.

Güerri ha recordat que a la tardor baixaran les temperatures i que la gent passarà més temps en espais tancats, factors que facilitaran la transmissió de la malaltia i amb «càrregues virals més altes».

L’infectòleg ha reclamat a les administracions més «planificació» per afrontar els rebrots. Segons el seu parer, la gestió de la pandèmia s’ha fet «de manera desordenada». També ha apel·lat a la «consciència individual» dels ciutadans i ha opinat que «en el moment en què es va aixecar el confinament, vam sortir tots en massa».

Notícies relacionades

Segons el seu parer, la situació actual «tendeix a l’estabilització», però no a «la reducció». En aquests moments, a l’Hospital del Mar hi ha nou persones amb Covid-19 a l’uci. 

Güerri s’ha referit a la petició d’una vintena de científics d’auditar per què la incidència del virus és tan elevada a Espanya i ha apuntat com un dels factors claus les reunions socials i de grup.