Tornada a les aules

Tancades dues escoles a Alemanya per contagi després de només cinc dies de classe

Es tracta d'un institut i un centre de primària, on s'han contagiat un alumne i una professora, respectivament

zentauroepp54380614 escuela frankfurt200807131125

zentauroepp54380614 escuela frankfurt200807131125 / Michael Probst

2
Es llegeix en minuts

Dues escoles a l’estat federat de Mecklenburg-Pomerània Occidental, el primer a reprendre les classes després de l’aturada estiuenca, han hagut de tancar les portes cinc dies després de l’inici de curs per dos casos de coronavirus. Es tracta d’un institut de secundària a la ciutat de Ludwigslust, en la qual una professora ha donat positiu, i d’una escola de primària a Graal-Müritz, on el contagiat és un alumne, informa Efe.

El districte de Ludwigslust-Parchim ha informat avui en un comunicat que l’institut Goethe de secundària, que compta amb entorn de 800 alumnes, es mantindrà tancat amb caràcter immediat fins dimecres de la setmana que ve.

Va precisar que es tracta d’una mesura preventiva, ja que la mestra contagiada encara no havia impartit classe des del començament de curs, però va estar en contacte en els dies previs amb el professorat, als 55 integrants dels quals se’ls farà ara el pertinent test.

Mentrestant, el districte de Rostock, al qual pertany la localitat de Graal-Müritz, va informar un comunicat del tancament de l’escola Ostsee de primària a partir de dilluns i durant dues setmanes després de tenir coneixement d’un cas positiu entre l’alumnat.

El menor i els seus companys de classe ja es troben en quarantena, els altres cursos s’impartiran encara avui a l’aire lliure i en grups separats, i la resta d’alumnes i empleats de l’escola s’han de mantenir aïllats també.

Viròlegs adverteixen de la tornada a les aules

La societat de virologia va expressar la seva opinió sobre l’inici del curs i va advertir del risc d’infeccions en un text firmat entre d’altres pel director de l’Institut de Virologia de la Clínica Universitària berlinesa de la Charité, Christian Drosten, i l’experta Melanie Brinkmann, del Centre Helmholtz per a l’Estudi de Malalties Infeccioses.

«Advertim en contra de la idea que els nens no exerceixen cap paper en la pandèmia i en la transmissió», assenyala el text, el qual remarca que «la falta de mesures de prevenció i control poden conduir en poc temps a brots que obliguin a un nou tancament d’escoles».

Mecklenburg-Pomerània Occidental ha sigut el primer estat federat a iniciar les classes segons el calendari esglaonat propi del país i després de sis setmanes d’aturada estival.

A Hamburg, els alumnes van tornar dijous a les aules i la setmana que ve ho faran a Schleswig-Holstein, Berlín, Brandenburg i el Rin del Nord-Westfàlia.

Notícies relacionades

Mecklenburg-Pomerània Occidental, una regió essencialment rural, és el ‘land’ menys afectat per la pandèmia, amb un total de 910 contagis verificats dels 214.214 registrats en el conjunt del país, i amb vint morts de les 9.183 a tot Alemanya.

Les autoritats sanitàries alemanyes van comptabilitzar per segon dia consecutiu més de mil nous contagis, amb 1.147 noves infeccions en les últimes 24 hores, segons dades de l’Institut Robert Koch (RKI) de virologia actualitzades aquesta mitjanit.