clatellada al turisme

Hongria retira Espanya de les destinacions segures i exigeix quarantena o test

La mesura, justificada per l'augment dels positius, entrarà en vigor aquest divendres, 7 d'agost

movilok

movilok

1
Es llegeix en minuts
Efe

Les autoritats sanitàries d’Hongria han retirat Espanya de la llista de les destinacions més segures, cosa que obliga els viatgers que arribin des d’allà a presentar dues proves PCR negatives en el termini de cinc dies o sotmetre’s a una quarantena de dues setmanes.

Espanya passa del «verd» al «groc» al semàfor hongarès que mostra la situació a cada país segons tres colors, amb el vermell com la situació més greu.

La mesura, justificada per l’augment dels positius a Espanya, entrarà en vigor demà, 7 d’agost, ja que «el contagi del coronavirus i el risc ja no és baix», va informar l’agència MTI.

Els viatgers que arriben a Hongria des d’un país amb categoria «verda» poden entrar sense restriccions, mentre que des d’un de «groc» han de sotmetre’s a una quarantena de 14 dies o presentar en cinc dies i amb 48 hores de diferència dues proves negatives.

La majoria dels països de la Unió Europea es troba en la categoria «verda», tot i que en la «groga» hi ha Bulgària, el Regne Unit, Suècia i Romania, així com altres països aliens al bloc, com Sèrbia, Rússia, els EUA o la Xina, entre d’altres.

Notícies relacionades

En la categoria vermella, que suposa la prohibició d’entrada a Hongria, hi ha, entre altres, Albània, Kosovo, Montenegro, Ucraïna, així com la majoria dels països asiàtics, americans, i africans.

A Hongria actualment hi ha 4.564 casos confirmats de coronavirus i 599 persones han mort des de l’inici de la pandèmia.