al sud de gran canària

Veïns de les Canàries planten barricades per evitar l'entrada de migrants sospitosos de Covid

Alguns ciutadans han col·locat contenidors d'escombraries i runa a la carretera per obstaculitzar l'arribada dels vehicles que els traslladen a una residència escolar

canarias-montado / periodico

1
Es llegeix en minuts
La Provincia

Els veïns de Tunte, a Gran Canària, han sortit al carrer, amb la mascareta posada, amb l’objectiu de frenar l’arribada dels vehicles que traslladen un grup de migrants fins a la residència escolar del municipi.

Aquest ha sigut el lloc designat per la Delegació del Govern perquè el grup faci la quarantena obligatòria dels nouvinguts en pastera. Diverses persones s’han concentrat als marges de la carretera, formant barricades, per evitar l’entrada dels vehicles.

Notícies relacionades

Els veïns han utilitzat contenidors d’escombraries i runa per fer una muralla a la carretera. A més, han utilitzat les xarxes socials per difondre l’objectiu de la concentració.

Aquest dimecres l’Ajuntament de San Bartolomé de Tirajana també ha mostrat la seva «oposició clara» a la decisió de la Delegació del Govern a les Canàries d’utilitzar les instal·lacions de la residència escolar de Tunte per fer la quarantena dels dotze migrants sospitosos de Covid-19 que des de fa tres dies són al port d’Arguineguín després d’arribar en una pastera.