per «risc alt d'infecció»

Suïssa imposa una quarantena de 10 dies a qui arribi des d'Espanya

Les Canàries i les Balears queden exemptes de la mesura preventiva, que entrarà en vigor dissabte

Geneva (Switzerland Schweiz Suisse), 01/08/2020.- The Collectif du Feu de dieu performs with a special show for the Swiss National Day, during Les Aubes Musicales at the Bains des Paquis, in Geneva, Switzerland, 01 August 2020. The 14th edition of Les Aubes Musicales presents shows at sunrise from 01 through to 23 August 2020 on the bank of Geneva lake. (Suiza, Ginebra) EFE/EPA/SALVATORE DI NOLFI

Geneva (Switzerland Schweiz Suisse), 01/08/2020.- The Collectif du Feu de dieu performs with a special show for the Swiss National Day, during Les Aubes Musicales at the Bains des Paquis, in Geneva, Switzerland, 01 August 2020. The 14th edition of Les Aubes Musicales presents shows at sunrise from 01 through to 23 August 2020 on the bank of Geneva lake. (Suiza, Ginebra) EFE/EPA/SALVATORE DI NOLFI / SALVATORE DI NOLFI (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Suïssa ha afegit Espanya a la llista de països amb un «risc alt d’infecció» per coronavirus. Això significa que totes aquelles persones que hagin estat a Espanya durant les dues setmanes anteriors a la seva arribada a Suïssa hauran de passar deu dies en quarantena. Les Illes Balears i les Canàries queden exemptes de la restricció, que tampoc s’aplicarà a viatgers que hagin fet una escala en aeroports espanyols inferior a 24 hores.

Les autoritats helvètiques avisen que la quarantena s’aplicarà independentment de si la persona en qüestió ha donat negatiu en un test de Covid-19 i presenta un document que així ho certifiqui.

Multes de més de 9.000 euros

Notícies relacionades

Patrick Mathys, cap de gestió de crisi de l’Oficina Federal de Salut Pública, ha dit en una sessió informativa a Berna que la mesura entrarà en vigència a partir de dissabte. La mesura exclou les Illes Balears i les Canàries d’Espanya. «Per primera vegada no hem posat un país sencer a la llista, sinó aquelles àrees en què podem dir que la separació geogràfica i, sobretot, els fluxos de passatgers, i això és decisiu, realment es poden diferenciar», ha dit Mathys. 

La llista, actualitzada regularment tenint en compte la situació epidemiològica al món, actualment inclou 46 països i territoris. Les multes previstes per a qui no respecti les restriccions ascendeixen a 10.000 francs suïssos (aproximadament 9.300 euros). Altres països afegits a la llista són Guinea Equatorial, les Bahames, Saint-Martin, Singapur, Romania i São Tomé i Príncipe, ha dit Mathys.